koshnichka za velikden napravi si sam

Направи си сам кошничка за Великден, която изглежда толкова сладко! Лесно може да сътвориш красива декорация, в която да поставиш празнично боядисаните яйца. Само за няколко минути, без много усилия и специални умения, може да превърнеш кръгло парче, изплетено на една кука или твърда дантела в деликатна и нежна поставка, която да допълни атмосферата в дома за Великден.

Направи си сам кошничка за Великден

koshnichka za velikdenski qica napravi si samАко сте от жените, които обичат да плетат на една кука или имат баби, които отделят много време на ръкоделието, вероятно имате в дома си поне едно изплетено каре. Дори и да не разполагате с такова, винаги може да си закупите. За днешният проект направи си сам кошничка за Великден ще ви трябва точно такова парче с кръгла форма, а също така и :

– Течна боя – ако искате да направите цветни кошнички

– Няколко купи, достатъчно големи

– Клонки за дръжките

– Тел (за да подсили клонките)

– Лепило С 200, размито с малко вода

– Четка

– Стреч фолио

– Панделки, изрезки, цветя и всичко друго, което може да разкраси допълнително кошничката.

Няколко последователни стъпки и кошничката е готова

napravi si sam koshnica za velikdennapravi si sam koshnichka velikden stapki

 1. Ако искате да направите цветна Великденска кошничка, започнете с оцветяването на материала. Просто капнете няколко капки от желаната багра в купа с топла вода и потопете парчето в нея за няколко минути. След това изплакнете и оставете да изсъхне добре.

2. Обърнете купичките и ги опаковайте със стреч фолио.

3. Поставете кръглото парче плетено каре или дантела върху купата, като внимателно я покриете цялата. По този начин ще направите поставка, която ще придаде кръглата форма на кошничката. Намажете обилно с лепило, използвайки четката. Оставете да изсъхне добре. След това отделете внимателно получената кошница от купичката.

4. Направете дръжките, като омотаете 2-3 клонки и малко тел, за по-голяма сигурност. Прикрепете ги към кошницата с концентрирано лепило. Защипете с щипка, докато залепнат добре. Може да използвате и малко тел, която да промушите през дупките на бродерията.

5. Украсете с панделки и напълнете с изкуствена слама или трева. Поставете боядисани Великденски яйца в новата си кошничка.

velikden koshnica napravi si sam

 

 

източник:rebekahgough.blogspot.ru