Дом и градина

Дом и градина

дом и градина

Дом и градина – как да им се наслаждаваме в градски условия

Повечето хора само си мечтаят да живеят в къща с двор и градина, където ще отглеждат плодове, зеленчуци, цветя и ще се наслаждават на свеж въздух и сладки приказки, докато се хранят в откритата трапезария. За съжаление в тесните пространства на жилищните блокове това няма как да се случи. Но това не пречи да бъдем изобретателни и с наличното пространство да постигнем подобно усещане. Слънчеви бани, ароматна градинка и похапване под небето са възможни почти във всяко жилище с тераса, покрив или малък двор.

Дом и градина

дом и градина

Винаги е приятно да имаме малко открито пространство пред или зад дома си, където да прекараме време насаме в четене на книги или в компания с приятели и роднини. Удобно кътче, където да си почиваме от шума и грижите и да послушаме птичите песни, шумоленето на листата и мислите си. Ето защо е добре близо до нашия дом да си направим красива градина, в която да прекарваме свободното си време, да се любуваме на естествената гледка и на хубавото време. Не е нужно това място да бъде голямо. Всяко малко пространство може да се превърне в мечтаното райско кътче с нужните идеи.

Градина и двор

дом и градина
Вероятно си мислите, че ако вашите дом и градина са с малки размери, не е възможно да изглеждат толкова добре, колкото ако бяха просторни и широки. Всъщност, ако наистина го желаете, може да превърнете всяко тясно открито място в уютно и привлекателно. Дори открита тераса или малък двор. С използването на градински мебели и саксии с растения в различни форми и размери. Големи дървени сандъчета с цветя могат да се превърнат в малка градина.

дом и градина
Компактно открито пространство в зелено и бяло е не само свежо и приветливо, но и прави района изненадващо просторен. Можете да поставите някаква фалшива трева в него и аксесоари с изобилие от саксийни растения.

дом и градина
Усещане за градина в дома може да се създаде и пред входната врата или в ъгъл от двора, ако има малка пейка, масичка и няколко растения.

дом и градина
Не винаги е нужно плоско парче почва на земята, за да се направи градина. Изобилие от саксийни растения могат да създадат подобно усещане и върху всяка циментова повърхност, намираща се на на всяко ниво над земната повърхност.

дом и градина

дом и градина

дом и градина

дом и градина

дом и градина

дом-и-градина

дом-и-градина

дом-и-градина

дом-и-градина

 

 

 

 

 

източник : homedesignlover.com