детска стая

Идеи за обзавеждане на детска стая за момичета.

Малките момичета обожават красивите и добри принцеси, които живеят в един приказен свят и са положителен модел за подражание. Ето защо родителите нямат нищо против да създадат на рожбите си обстановка, в която да развихрят въображението си и да се почувстват като истински малки съвременни принцеси, защото за тях те са наистина такива – сладки господарки на сърцата им, на чиито заповеди всекидневно се подчиняват.

Създаването на личните покои на момичетата изисква няколко задължителни атрибута – корона, голям полилей, златни елементи и воали. Балдахинът със сигурност ще зарадва всяка малка госпожица, ето защо лесно може да поставите такъв над леглото й, а ако използвате и златна корона в декорацията – мисията е почти изпълнена. Остава да съчетаете воала с окачените пердета за детска стая до прозореца и да поставите три висящи кристални полилея със златни вериги, които да добавят драматичност и блясък в стаята. Добре е да обмислите да използвате мебели за детска стая в неутрални или пастелни тонове, за да могат аксесоарите да изпъкнат. Поставянето на саксийни цветя или букет от сезонни растения във вазата до леглото на малката дама винаги е добра идея.

Детска стая – покоите на малката принцеса

детска стая

Идеите за обзавеждане на детска стая са безброй, съобразени с бюджета и предпочитанията на детето ви. Разбира се, най-сигурното, на което може да заложите е розовият цвят, който допада на всички малки и по-големи момичета. Според възрастта на обитателката на помещението, там трябва да има много възможности за забавления и подходящите за целта образователни играчки, които да развихрят детското въображение, а по-късно – етажерки с книги, маса, стол и учебни помагала. При всички случаи това трябва да се превърне в любимото място както за сън, така и за весели игри за момичета.

Детска стая за момиче

детска стая

Принцесата на мама и татко може да има своето малко царство и то да бъде разположена на собствената й територия – нейната детска стая. За целта може да използвате цветова схема изцяло в кремаво и деликатно розово, която да създаде обстановка на разкош и фантазия. Използването на мебели за детска стая във френски стил осигурява атмосфера на старинност и усещане за “имало едно време”, сякаш са били обитавани от принцеси от няколко поколения в продължение на много години.

детска стая

Може да избягате от преекспонираното розово и да направите цветова схема на обзавеждането в пастелни тонове на кремаво и бледо лилаво в стаята на детето си. Използването на килими за детска стая, покриващи изцяло пода, отдавна не се предпочита. Обикновено се поставя такъв в зоната за игри или ако няма място за обособен кът –  в средата на стаята или под леглото. Разгледайте и останалите вдъхновяващи идеи за обзавеждане на романтична и приказна стая за вашите момичета в галерията по-долу. Със сигурност нито вие, нито малките ви принцеси ще останете равнодушни към подобен интериорен дизайн.

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая за момичета

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

детска стая

 

 

 

 

източник снимки:futurahomedecorating.com