Обзавеждане и Дизайн

Идеи за малък хол

идеи за малък хол покрив идеи

Как да разширите оптически тясното пространство в стаята, в която посрещате гости и прекарвате голяма част от свободното си време вкъщи? Предлагаме ви някои креативни и функционални идеи за малък хол, благодарение на които може да постигнете хармония на свободно пространство и необходимо удобство в помещението със скромни размери. Един от триковете е използването на силни, изчистени линии, за да се подчертае височината на тавана, омекотен от мек диван с декоративни възглавнички. Светлите тонове създават усещане за простор, а достатъчното количество дневна светлина подсилва това усещане. Така че, добра идея е да заложите на интериорен дизайн в основна бяла гама с няколко пъстри акцента в обстановката.

Функционални и стилни идеи за малък хол

идеи за малък хол обзавеждане идеи

Много важно е да имате в предвид правилното поставяне на осветителни тела в интериора на помещението с не големи размери. Първата от нашите  идеи за малък хол обръща внимание именно на този детайл в обзавеждането и декорирането на стаята. Сенчестите ъгли ще затворят оптически пространството, така че ги украсете с красиви светещи аксесоари.

идеи за малък хол бял интериор модерен дизайн

Това помещение е много по-малко, отколкото предполагате, но всяка частица от него е използвана и всеки трик, дори и в рафтовете с книгите е зает, за да направи усещането за пространството по-голямо и по-леко. Всяко ъгълче и пролука умело прикрива място съхранение на вещи. Дори седалката до прозореца и масата крият в себе си чекмеджета, а зад изкуствената библиотека се крие телевизор. Топлината и дълбочината в обстановката се осигуряват от неутралния плат, които покрива стените. Успокояващите тонове и изчистени линии са подчертани с привличащата погледа абстрактна живопис. Декоративните възглавнички от копринено кадифе прибавят текстура в обстановката.

Уют и оптическа измама в малкото пространство

идеи малък хол син интериорен дизайн

Ъгловите дивани и корпусните мебели могат по много начини да бъдат по-обемисти, но в малкия хол те могат да се образуват оформлението на стаята и да предоставят целия необходим фундамент. Изберете висок ъглов диван с крака, като светлината, преминаваща отдолу ще го направи да изглежда по-малко тромав.

идеи малък хол класически стил обзавеждане огледало

Поставянето на огледала в малките помещения е известен трик. Правилното поставяне на огледала напълно трансформира схемата на дизайна в стаята, като подскачащите светлини из стаята създават илюзията за повече пространство. Разгледайте и останалите предложения с креативни  идеи за малък хол, които ще ви помогнат да декорирате правилно помещението.

Тъмната цветова схема добавя драматичност в малкия хол

идеи малък хол син интериор огледало

Малка масичка в ъгъла на хола, решенa в бели и сини цветове

идеи малък хол обзавеждане бял син цвят

Разтегателният диван е добро решение в скромното пространство на малкия хол

идеи малък хол обзавеждане бяло оранжево

Мебелите без подлакътници и интериора в една цветова гама са подходящи за малкия хол

идеи малък хол интериорен дизайн син класически стил

идеи малък хол обзавеждане дизайн

идеи малък хол висок таван

идеи малък хол обзавеждане

идеи малък хол мебели обзавеждане

идеи малък хол бял интериорен дизайн

идеи малък хол камина

 

Inline
Inline