идея скривалище детски играчки

Ето една чудесна идея за скривалище за детските играчки, които се състоят от множество малки парчета като конструктор “Лего” , например. Тази игра е занимателна и полезна, защото развива креативността и фината моторика на малчуганите, но разпиляните по пода парчета не радват толкова майките и създават един малък хаос върху килима, особено ако се случи да настъпите някой елемент. Но всичко може да бъде прибрано прилежно и скрито под леглото, без да заема излишно място.

Направи си сам скривалище за детските играчки

направи си сам скривалище за детски играчки

Ако стаята на детето ви е твърде малка, за да побере всичките му играчки, вие като креативна майка с въображение вероятно използвате всеки свободен кът в помещението. За това, ако детското легло е високо, може да направите едно подвижно чекмедже на колела, което да побира малките парчета от забавните играчки и да ги скрива прилежно. Помолете за съдействие съпруга си, а от своя страна му осигурете следните материали:

– Голямо парче  MDF за основа

– Няколко летви за страните и за разделение на чекмеджето на сектори

– 4 колелца

– Винтове за дърво

– Строително лепило

– Бормашина

– Трион

– Пълнител за дърво

– Ситна шкурка

– Грунд

– Четка и бяла боя

Вземете размерите на празното място, в което ще поставите новото скривалище за детските играчки. Според тях изрежете основата, като не забравяте, че страничните летви ще добавят няколко милиметра. След това изрежете четири летви, с които да заградите основата. Пробийте дупки с дрелката в тях, за да може да ги закрепите стабилно с винтовете. Според големината на чекмеджето и наличните летви направете отделения, използвайки строителното лепило, в които да се разделят играчките по видове. Направете четири дупки близо до ъглите на дъното, в които да поставите колелцата. С шкурката внимателно загладете повърхността около дупките, а след това ги запълнете от външната страна с пълнител за дърво. Покрийте готовото чекмедже с пласт грунд. След като засъхне го покрийте с два пласта боя.

Функционално и забавно

скривалище детски играчки направи си сам

Оставете чекмеджето да изсъхне на открито и проветриво място, а след това го поставете в детската стая. Покажете на детето за какво може да използва новото си скривалище за детските играчки. Това със сигурност ще го зарадва!

 идея скривалище детски играчки

 

източник:thehappyhousie.com