- Advertisement -
Обзавеждане и Дизайн

Мебели за спалня

мебели за спалня

Разнообразието от мебели за спалня е голямо, предвид, че съществуват толкова много стилове в интериорния дизайн. Към какъвто и стил да сте се насочили, имайте в предвид, че спалнята е едно от най-специалните места във всеки дом. Това е помещението, в което се отдаваме на заслужена почивка в края на работния ден. Водени от тази мисъл, ще ви дадем идеи, с които да реновирате или пре-подредите спалнята си, за да се превърне в любимото място за релакс.

Мебели за спалня – комфортни и практични

мебели за спалня

Създавайки едно от най-личните помещения в апартамента е важно да подберете мебели за спалня, които ще ви карат да се чувствате удобно. От първа необходимост е, разбира се, комфортното легло. В случай, че имате възможност, изберете дишащ матрак, заемащ позицията на тялото ви, за да избегнете изкривяванията на гръбнака и врата. Добавете подходящи нощни шкафчета около леглото и не много силно осветление за нощни лампи. Можете да се спрете на малки стенни осветителни тела или на приглушено осветление от лампиони. Това не отменя нуждата и от основен полилей, обаче. Ако нямате гардеробна като отделно помещение, добавете гардероб в същия стил като на леглото. Декоративните предмети и елементи, които ще интегрирате между мебелите оставяме на вашия избор и въображение. Не забравяйте и за завесите и пердетата. С тях лесно ще се лишите от понякога неприятната слънчева светлина, както и от някои нежелани погледи отвън. Повече идеи ще срещнете в галерията от снимки, която сме ви приготвили.

Мебели за спалня – цветове и материи

мебели-за-спалня

 

 

Цветовата палитра, която присъства във вашите мебели за спалня е от съществено значение. Всеки цвят е характерен със своето въздействие върху сетивата ни. Но дори и най-яркия цвят може да бъде овладян и добре балансиран сред няколко неутрални такива. Наличието на червена стена като акцент например, може да внесе доста страст и любовни усещания за домакините.

мебели за спалня

На мнение сме, че определено има връзка между избора на цвят за стените на спалнята и този на мебелите. Мечтата на много хора е да има идеален баланс между количеството се*с (макар, че качеството е по-важно) и сън. Малко собственици на домове всъщност обръщат внимание на това, но хората с по-карамелени цветове в своите мебели за спалня  потенциално правят повече се*с, отколкото тези със зелени спални, например. А цвета, който влияе най-добре на съня е синьото. Да синьо, а не зелено. И за да балансирате двете златни желания, трябва да направите спалня, която да е съчетание между бежово и синьо.

Мебели за спалня в бяло с акценти в тюркоазено

мебели-за-спалня

Елегантни и успокояващи мебели за спалня

мебели-за-спалня

Мебели за спалня в традиционен стил в неутрални тонове

мебели-за-спалня

Кът за сядане с мека мебел в спалнята

мебели-за-спалня

 Практични мебели за спалня, създаващи уют в стаята

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня

мебели-за-спалня