Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Креативност и много екстравагантност се крият зад новото ни Момиче на седмицата – Вивиан Делийска. Дизайнер на модна линия бански и треньор по художествена гимнастика, тя умело съчетава дисциплината от спорта и творческите си идеи във всичко, с което се захване. Желанието за работа и хъс за нови проекти заемат голяма част от нейното време, но именно те водят Вивиан по пътя на успеха в нашата страна. Модната й линия “VI An Swimwear” се характеризира с уникалност, женственост и много настроение. От къде се заражда идеята за собствен бранд, кои са трудностите пред това начинание и от къде Вивиан черпи идеи за своето творчество – четете какво ни разказа тя в следващите редове.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ: Как протича един обикновен ден на една креативна натура?

– Задължително още в началото на седмицата всичко е нахвърляно и разпределено по дни и по задачки. Винаги си записвам всичко, което имам да правя, за да успея. Денят ми е дълъг, интензивен – постоянно координиране на поръчки, клиенти, а и отделно основната ми работата в залата като треньор по художествена гимнастика отнема доста време. В нашия спорт тренировките са минимум 5 часа на ден.  В повечето случаи излизам сутринта и се прибирам вкъщи късно вечер.

LZ: От дете ли имаш творчески идеи?

– Като малка не обичах някой да има нещо като мен и много често обличах дрехите си от различна страна. Все ги въртях, така че да изглеждат различно. И като се замисля и сега го правя (смее се).

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ: Кое е нещото, което най-лесно може да те вдъхнови като дизайнер?

– Обожавам висшата мода. Харесвам налудничавите идеи. Харесват ми неща, които се открояват от останалите,  докосват те и остават в съзнанието ти, а за мен това е много важно. Вдъхновявам се от киното, природата, музиката, пътуванията. Вдъхновението идва от най-различни места – общо взето става, когато най-малко очакваш. За мен е важно, когато твориш нещо, то да има своето скрито послание.

LZ: От къде се роди идеята именно за линия бански?

– Преди да създам моята линия “VI An Swimwear”  ми беше много трудно да намеря бански, който да не е масов  и да е правен все едно точно и само за мен.  Всъщност, от там дойде и идеята да си ушия бански, а след това и да създам своя марка, в която самата аз да мога да покажа всичките си идеи. Искам да провокирам момичетата да бъдат различни, да се чувстват женствени, желани, съвършени облечени в моята марка.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ: Трудно ли е да развиваш собствен бранд в България? Какви са най-често срещаните трудности?

– В началото винаги е много трудно, тъй като започваш от нищото напълно сам, хвърляйки се в едни води, които все още не познаваш. Но всичко се постига с много труд, постоянство и стъпка след стъпка, защото само така гласът ти може да бъде чут. В мен повярва един човек, на когото дължа много в моето развитие – Цвета Кусева, дизайнерката на “CK Fashion studio“, в чийто бутик може да намерите и моите бански на бул. “Евлоги Георгиев” 24 в София.  Благодарна съм много и на най-прекрасния модел Александра Богданска, която се превърна в моя приятелка и лице на марката. Благодарна съм и на много други хора, които ми помагат и ме подкрепят от самото начало.

LZ: Как най-лесно може да определиш собствената си натура?

– Независима, натурална и романтична.

LZ: С какво обичаш да се разнообразяваш?

– Много обичам да пътувам. Това ме откъсва от ежедневието и ме зарежда.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ: Лесно ли организираш всичко, с което се захванеш?

– Спорта ме е научил на дисциплина и чрез нея  успявам да бъда пълноценна във всичко, което правя. Разбира се, това коства и много усилия.

LZ:  Кое се крие зад твоя успех – много амбиция или много работа, а пък защо не и двете, може би?

– Моят успех се надявам тепърва да предстои, защото знам че това, с което се занимавам, е моето призвание. Разковничето е страст, работа  и щипка любов, за да оставиш нещо след себе си.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ:  Треньор си по художествена гимнастика на малки момиченца – разкажи ни малко повече за това твое начинание.

– След като прекратих състезателната си дейност, започнах да работя като треньор в залата по художествена гимнастика към спортен клуб ЦСКА . Вече 6 години се занимавам с това. Тази година завърших и бакалавър специалност “Треньорски профил” в НС. Децата са моето щастие, много е хубаво, когато обичаш работата си, а още по-хубаво е, когато на почетната стълбичка виждаш резултатите от нея и се чувстваш горд и удовлетворен.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ:  Имаш ли любим бранд?

– В модата има много икони, на които се възхищавам. Като цяло харесвам  много дизайнери. Всеки сам по себе си е различен и уникален със своята индивидуалност. Често се любувам на Zuhair Murad, Dsquared2, Elisabetta Franchi, Balmain, Moschino, Alexander McQueen, Chanel… Но смея да твърдя, че в България също има много талантливи хора, които правят много стойностни неща и все по-често се доверявам и на български марки.

LZ:  На какво залагаш в един твой аутфит?

– На ЕКСТРАВАГАНТНОСТ…

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ:  А в новите колекции бански?

– В тях влагам собствения си стил. Новата ми колекция е малко бижу за плажа и ексцентрична идея за вечерта. Нарязаните цели бански, падналите рамена, ресните са част от акцентите, които съм използвала. Искам да вдъхна идеята за уверената, разчупената жена, която да бъде ярка, различна и да оставя следа на плажа. Искам хората лесно да разпознават банските “Vi AN”.

LZ:  Коя част от работата си харесваш най-много?

– Обичам да виждам, че работата ми има резултат. Модата се превърна в мое хоби, креативна енергия, от която се нуждая. Най-голямото ми удовлетворение  е да виждам жени с моите бански на плажа.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ:  Захванала ли си се с нови проекти? Какво те очаква в бъдещ план?

– Лятото едва предстои. Няма да издавам много. На първо време ми предстои един съвместен проект с много талантливи млади хора. Също така ще има много нови модели. Все по-често хората ще срещат марката “VI AN” на пазара.

LZ:  Кой модел бански от новата ти колекция ще сложиш това лято на плажа?

– Повечето жени стягат багажа за морето и взимат цял куфар с високи токчета. Аз взимам цял куфар с бански (смее се).  Обличам ги всички.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

LZ: А с какво ще го комбинираш?

– Моят Look of the day това лято е бански в комбинация с бижута. Шапка с периферия и чаша шампанско. Нарязаните сплетени бански са достатъчно ярка визия и за вечерта, в комбинация с пола с висока талия. Много от моделите могат да се носят и като топ в съчетание с къси панталонки.

LZ: Къде планираш да прекараш лятната почивка?

– Планирала съм на първо време почивка на Йонийското краибрежие. Ще се насладя на лазурните води и прекрасните острови с любимия ми човек.

LZ: Какво ще пожелаеш на нашите читатели?

– Пожелавам на всички читатели едно незабравимо лято и много усмивки.

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска

Момиче на седмицата: Вивиан Делийска