Gossips

Обичта и омразата на Елтън Джон към Долче и Габана

elton djon

elton djonНапоследък чувствата на Елтън Джон към Долче и Габана са крайни – ту ги обича, ту ги мрази. Ако не сте чули за скандала между легендарния поп изпълнител и италианското дизайнерско дуо, то позволете ни да ви разкажем за нещата от самото им начало и последвалия обрат. Миналата неделя, Сър Елтън Джон бойкотира Стефано и Доменико, заради „архаичното“ им мислене. Последната колекция на дизайнерите, посветена на майката е причината, поради която Доменико Долче направи изказването, че едно семейство трябва да се състои  от майка и баща. Според дизайнера, едно дете никога не трябва да бъде откъснато от майката: „Човек се ражда и има майка и баща. И трябва да бъде така“. Ето защо дизайнерът е против децата, заченати ин витро или чрез сурогатна майка, които той нарича „химични деца“ и „синтетични бебета“.

Елтън Джон към Долче и Габана или #BoycottDolceGabbana

elton djonВ отговор на дизайнерското изказване, Елтън Джон пусна коментар в своя Instagram. „Как смеете да наричате моите прекрасни деца „синтетични“. И трябва да се засрамите от това, че размахвате своите малки съдещи пръстчета към „ин витро“ – чудо, което позволява на легиони от любящи хора, както хетеросе*суални, така и хомосе*суални, да изпълнят мечтата си да имат деца“, се обърна публично Елтън Джон към Долче и Габана. С този пост, той стартира и тренда с хаштага #BoycottDolceGabbana

Къде бяха протестиращите, когато Елтън Джон си промени чувствата?

elton djon

В четвъртък, 50 души протестиращи се събраха пред магазина на Dolce&Gabbana, за да изразят недоволството си от хомофобските изказвания на дизайнерите, макар и самите те да са част от гей общността. С плакати  „хомосе*суалността не е престъпление“ и викове „D&G, засрамете се!“ и „Семейството не е престъпление!“ , те подскачаха на улицата пред магазина им в Лондон. Всичко това, колкото и крайно, беше и донякъде и очаквано, тъй като ЛГБТ общността е била винаги много активна, когато трябва да се протестира. Неочакваното беше рязката промяна на настроението на Елтън Джон. Точно една седмица, след като агитира за бойкота на D&G, певецът каза, че всъщност не само, че харесва дизайнерите, но и че ги обича. След свое изпълнение в Лас Вегас, той каза: „Слушайте, групата винаги са носили Dolce & Gabbana, аз обичам дрехите на Dolce & Gabbana“. Точно след този призив, Джон е забелязан с торба на D&G под ръка.