вин дизел

Вин Дизел е любимец на милиони жени и мъже по света. Харизматичният симпатяга с големи мускули и дрезгав привлекателна глас не е поредната екшън звезда, която се главозамайва от славата и именно за това печели уважение. Той не спира да се развива, да прави качествени продукции, в които играе и режисира паралелно, и да вдига нивото на холивудските продукции. Натоварената му програма не пречи да се занимава с благотворителна дейност, както и да участва активно в семейния живот. И ако това не е причина да го харесате, вижте колко грижовен баща и съпруг е в профила му във Фейсбук, за да останете напълно покорени от него.

Вин Дизел – талантлив бунтар

вин дизел

Биографията на Вин Дизел е интересна. Истинското име на талантливият актьор и продуцент е Марк Синклер Винсънт. Роден е в Ню Йорк на 18 юли 1967 г. Драмата на детството му е, че израства без баща. Отгледан е от майка си – астролог/психолог по професия – и  доведения си баща, който води театрална група. Но не той повлиява на Вин да прояви интерес към актьорското майсторство, а един инцидент. Едва седем годишен, той и приятелите му проникват в местния театър, за да вандалстват. Деянието им не остава незабелязано и са хванати на място от служителка в театъра. Вместо да ги накаже, жената дава на хлапаците по един сценарий и 20 долара, като поставя условие всеки ден след училище да ходят там и да репетират. Добрите й намерения и подход да пренасочи енергията и мислите на бунтарите в нещо градивно се оказват ключови за бъдещата кариера на Вин. Той започва да харесва усещането, което му дава театралната сцена и се включва в театралната група на пъстрока си. Така постепенно успява да се смеси с Бродуейското обкръжение.

Вин Дизел – привлекателен и яростен

вин дизел

Младият Марк започва да работи усилено и над физиката си, което му позволява да потърси подходящи начини за изкарване на допълнителни доходи и започва работа като охрана. Това е периодът, в който сменя името си на Вин Дизел. Учи само три години в гимназията и я напуска, за да замине за Холивуд с намерение да продължи актьорската си кариера там. Театралната му практика не е достатъчна, за да впечатли продуцентите и след няколко години опити да блесне се връща отново в Ню Йорк. Решава да напише късометражен филм, вдъхновен от книгата „Feature Films at used Car Prices“ на Rick Schmidt, която майка му дава да прочете. От нея разбира, че за да има контрол над своята кариера, трябва да направи собствен филм. Само за три дни заснема „Multi-Facial“ с бюджет от 3 000 долара и сценарий, базиран на опита му като актьор.  През същата година (1995) участва с него на фестивала в Кан. И оттук нататък колелото се завърта…

вин дизел

Вин Дизел спечелва чрез телемаркетинг 50 000 долара, с които  финансира следващия си филм „Strays“. Макар да е приет за участие на фестивала в Сънданс, филмът не получава очакваните приходи. Вин е разочарован и се завръща от Лос Анджелис в Ню Йорк, но едно телефонно обаждане от Стивън Спилбърг му показва, че нищо не е било напразно. Режисьорът, впечатлен от първият сценарий на Дизел му дава роля в „Спасяването на редник Райън“ (1998). След последвалите снимки в „Пълен мрак“ (2000) кариерата на актьора започва да набира скорост и той вече е познат сред широката аудитория и има много фенове. Следват множество касови филми, в които участва: „Бързи и яростни” (2001) , „Рекетьори” (2001),  „Трите хикса” (2002).“ Кървав прах” (2003),  „Хрониките на Ридик” (2004) „Умиротворителят” (2005), „Find Me Guilty”, „Мисия Вавилон” (2008) „Хроники на Ридик 2” (2009), „Бързи и яростни 5: Удар в Рио“ , „Бързи и яростни 6“ и 7.

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел

вин дизел