Грим

Грим в цвят марсала

grim v cvqt marsala

грим в цвят марсала сенки червило

Красив, дързък и ярък – това характеризира модерната тенденция за 2015 г. чрез грим в цвят марсала. Ето лесно ръководство как да бъдете винаги на върха на актуалните тенденции в макиажа. Този хитов тон е силен и сладък винен нюанс с кафяв отенък, носещ името на известният сицилиански град Марсала. Шикозният бургундски цвят напомня за модата на 90-те години. Носете го върху ноктите, устните, очите и бузите си, за да изглеждате разкошно и запомнящо се.

Модерен и неустоим грим в цвят марсала – тонът на годината

грим в цвят марсала гланц

Марсала е сред най-използваните и предпочитани цветове в елегантния макиаж напоследък, така че нямате никакво извинение да не опитате да го носите поне веднъж. Ако не сте професионален гримьор, нанасянето на смели и ярки тонове без грешка може да се окаже трудна цел. Ако предпочитате по-семплият грим, но искате да изглеждате модерни, прибавете акцент в бургунено-винен  нюанс само върху очите или устните си, като оставите останалите зони в неутрални тонове.  Иначе, ако искате да привлечете вниманието на важно парти или събитие, използвайте грим в цвят марсала, използван върху очите и устните. Няма начин да не сте в центъра под светлината на прожекторите и погледите на присъстващите.

 

Стъпка по стъпка към хитовия макиаж

грим в цвят марсала очи устни

Преди да пристъпите към гримирането се уверете, че разполагате с нужните цветове и прибори под ръка:

– База за грим, фон дьо тен, коректор

– Руж в мек тон

– Комплект за вежди

– Очна гел линия

– Сенки за очи в неутрален прасковен, кафяв, бордо, черен и акварел маскара цвят

– Пигмент в жълто-кафяв и марсала цвят

– Черна спирала за мигли

– Изкуствени мигли

– Червило в цвят марсала или безцветен гланц

– Четки за грим

Стъпка 1.:След като цвета марсала сам по себе си е наситен и трябва да бъде във фокуса на грима ви, е добре да запазите цялото лице неутрално и меко, доколкото е възможно. За тази цел изберете най-натуралният цвят фон дьо тен, които ще подхожда на тена на кожата ви. За безупречен резултат го нанесете над базата за грим. Прикрийте кожните несъвършенства с коректора и завършете с полу-прозрачна пудра. За скулптуриране на лицето използвайте контур в деликатни нюанси на розово или прасковено.

Стъпка 2 : Оформете добре веждите и ги очертайте с комплекта.

Стъпка 3 : Пригответе очите си, за да остане грим в цвят марсала по-дълго върху клепачите. Нанесете сенки в неутрален прасковен нюанс високо над гънките и след това подсилете с оранжево-кафяв. За да дефинирате гънката още повече, нанесете сенки в бордо.

Стъпка 4 : Нанесете акварелен цвят маскара по целия клепач и леко смесете с вече поставените сенки. За още по-драматичен вид отгоре сложете пигмент в цвят маскара.

Стъпка 5 : Близо до горните мигли нанесете черни сенки и подсилете вътрешния ъгъл на очите с жълто-кафяв пигмент

Стъпка 6 : Отгоре нанесете черна гел очна линия. На долната част на очите до миглите сложете черни сенки и марсала пигмент.

Стъпка 7 : За специални случаи сложете спирала и изкуствени мигли.

Стъпка 8 : Придържайте се към основното правило за баланс в цветовете на грима върху очите и устните. За по-деликатен вид сложете само гланц. А ако искате да изразите дивата си страна, нанесете щедро ярко червило в цвят марсала, което ще се съчетава с грима върху очите ви.

грим в цвят марсала сенки червило