Грим

7 съвета за грим на плажа

grim na plaja

7 съвета за грим на плажа

Носенето на грим на плажа обикновено не е належащ момент. В миналото едва ли можехме да видим някой с направен изцяло грим, но в днешни дни много неща се промениха. Можем да посочим на първо място всички тези звезди в Инстаграм, които популяризираха тенденцията да носят грима на плажа. От друга страна, трябва да признаем, че малкото „пипване“ тук и там изглежда наистина добре на снимките, които си правим. Ако сте фен на грима на плажа, имайте предвид тези прости съвети, преди да изложите пълния си блясък на показ.

7 съвета за грим на плажа

grim na plaja

1. Винаги използвайте слънцезащитен фактор.

Преди да приложите някакъв грим, не забравяйте, че винаги трябва да прилагате SPF. Някои фон дьо тени имат SPF във формулата, но за плажа е необходима много по-голяма защита. Нанесете върху лицето си щедър слой слънцезащитен крем и го оставете за около 20 минути, преди да сложите какъвто и да е друг продукт.

grim za plaja

2. Заложете на леки формули

Дебелите и кремообразните формули в повечето фон дьо тени ще се превърнат в същинско бедствие след минути под горещото лятно слънце. Ако не можете да отидете без покритие, опитайте се да смесите една капка от фон дьо тен със слънцезащитните си продукти. Друга възможност са готовите оцветени слънцезащитни продукти за лице. Те са леки и имат прилично количество фактор.

grim za plaja

3. Използвайте бронзант

Бронзантът ще подобри естествения цвят на кожата и ще ви превърне в бронзова богиня. Очертайте леки контури върху стратегическите части на лицето си, за да подобрите чертите му. Не прекалявайте, защото всеки допълнителен продукт може лесно да усложни ситуацията. Винаги прилагайте малко количество, за да избегнете „странно“ гледащите ви хора.

grim za plaja

4. Сияние

Ако възнамерявате да изберете само един продукт за грим за плажа, тогава хайлайтърът трябва да бъде вашият избор. Нищо не изглежда по-ласкателно на плажа, отколкото здрава, естествено блестяща кожа. За по-естествен ефект използвайте течен хайлайтър, избягвайте кремнообразните формули, защото те ще се разтекат.

grim za plaja

5. Пудра за ретуши

Трябва да избягвате прахообразните продукти на плажа, защото те лесно ще се измият. Както и да е, винаги е чудесна идея да държите пурда в чантата си за бърз ретуш, в случай, че решите да останете на коктейл парти. С малко помощ лесно може да премахнете излишното омазняване от лицето си.

grim za plaja

6. Водоустойчиви продукти

Колкото и странно да звучи – отиваме на плаж в морето и искаме водоустойчиви продукти… но ако сте решили да направите пълен блясък, то изберете подходяща спирала, очна линия и т.н.

grim za plaja

7. Червило

Определено трябва да избягвате всякакви лъскави или сатенени формули. Тези червила веднага ще се разстопят под топлината и ще се озоват около устните ви. Нашата препоръка е да използвате матирани червила. Тъй като сезонът е лято, определено експериментирайте с цвят, който да подчертае чертите ви в по-жив цвят. Корал, черешово червено и фуксия са някои от най-горещите цветове за червилата за този сезон и всички те ще изглеждат забавни и екзотични на плажа. Вероятно сте наясно, че матовите червила са склонни да изсушават устните, така че ако просто искате да защитите устните си, използвайте балсам устни. И не на последно място – носете усмивката на лицето си, тя е способна да блести най-силно!