изтощена коса

Как да се предпазим от изтощена коса, чупеща се по дължината и изглеждаща “като метла”?

Независимо, какво си мислим, няма как просто да се събудим една сутрин с изгорена коса с раздвоени краища и текстура на слама. Истината е, че сами бавно увреждаме косата си ден след ден, благодарение на ежедневните си решения, които изглеждат толкова безобидно, приложени в ситуация еднократно. Но с течение на времето, те се натрупват

в много по-голям проблем. Ако искате да узнаете кои са тези лоши навици, заради косата ви изглежда като проскубана и да ги преустановите веднъж и завинаги, за да се гордеете със здрава и красива коса, тогава е време да покажете на кичурите си малко любов и то веднага!

Ето защо имаме изтощена коса, чупеща се по дължината

  • Заради топлината на уредите, които използваме.

Наистина няма причина да усилите топлината до максимум. Когато инструментът за оформяне на желаната прическа е върху косата ви, избягвайте задържането му на едно място прекалено дълго. Изберете модерни инструменти, които се предлагат със защитно покритие, което да гарантира, че давате на косата си най-голям шанс да се пребори с увреждането и разбира се, няма нужда да казваме, да не пипате преса за коса, маша за коса или друг горещ инструмент за оформяне на прическа, докато не сте използвали продукт за топлинна защита.

  • Защото боядисваме косата си често.

Ако искате да поддържате косата си в по-добра форма, не се тревожете за израсналите корени. Издържайки за по-дълго между посещенията при фризьора, ще запазите косата си в по-добра форма, да не говорим за спасяване ви скъпоценния бюджет. В домашни условия използвайте шампоан, балсам, пяна, лак за коса и всички други необходими продукти, предназначени за боядисана коса, които ще запазят цвета. И когато вече сте на фризьорския стол, обърнете внимание на детайлите – обърнете внимание на това кои продукти се използват, разследвайте алтернативни продукти за вашия тип коса и не се страхувайте да задавате въпроси.

  • Заради пропускането на овлажняващ продукт и липсата на влага в косата.

Ако има една фатална грешка, която всички сме правили в живота си, това е че лишаваме косата ни от хидратация. Скачането в изгарящо горещ душ само по себе си е лош старт, но добавянето на шампоан и балсам, които не съдържат овлажняващи съставки към това, и ето, че може да се окажете в беда. Формули, които са пълни с хидратация са задължителни за получаването на здраво изглеждащи кичури. И не забравяйте, че краищата на косата ви никога няма да получават достатъчно влага, така че не се пестете, когато става въпрос за балсам.

  • Заради разрушителното разпластяване.

Мократа коса е супер уязвима, така че винаги го имайте в предвид, когато работите върху възлите. Бъдете внимателни, използвайте пръстите си или гребен с широки зъбци и започвайте разплитането на косата от долу, движейки се в посока нагоре, след като секторът остане добре сресан и без сплитания. Ако косата ви е особено склонна към заплитане на възли, особено в определени сезони (здравей, зима!), използвайте лек спрей за лесно разресване на косата преди работа, който няма да ви навреди.

  • Забравяме за външните елементи.

Може да ни харесва невероятното усещане от топлите слънчеви лъчи, но UVA и UVB лъчите могат да увредят външния слой на косата ни, дори и през зимата, което не е толкова невероятно. Добрата новина е, че това лесно може да се поправи: ако възнамерявате да останете за дълго на открито през слънчево или ветровито-време, използването на балсам без отмиване може да окаже голяма разлика за предпазване от изтощена коса.

 

източник:beautyheaven.com.au