кристали за коса

Нанасянето на течни кристали за коса след измиване я прави лесна за разресване, блестяща и мека. В тях се съдържа силикон, който прави косата да изглежда по-лъскава и със здрав вид, но има и био продукти с натурални масла. Предлагат се различни видове и на различни марки, които имат ефект според нуждите.  Тези с витамин Е, плодови киселини или ленено семе подхранват връхчетата и ги предпазват от разделяне. Имайте в предвид, обаче, че те не са термозащитни продукти и не предпазват косата от вредното въздействие на пресата и сешоара. Има само някои видове, върху опаковката на които това е посочено.

Блясък и красив вид с кристали за коса

Използването на  течни кристали за коса е много лесно. Прави се, когато косата е все още влажна след измиване. Според дължината на косата се използва количество, колкото едно-две грахови зърна. То се разтрива между дланите и те се прокарват по дължината на косата, като се набляга на краищата и се избягват корените. Не се отмиват, но веднага правят косата по-лесна за стилизиране и разресване. Тя мигновено става копринено мека на допир, а слънчевите лъчи при всеки удобен случай я привличат и отразяват блясъка.

Употребата на течни кристали за коса се препоръчва при наличие на изтощена, суха и химически увредена коса. Препоръчват се също така и при всички видове екстеншъни, тъй като те не се омазняват естествено както естествената коса и имат нужда от допълнително подхранване.

Има случаи, в които не се препоръчва използването на кристали за коса и това е, когато имате мазна или бързо омазняваща се грива.  Ако корените ви са мазни, а краищата сухи, може да сложите 1-2 капки от продукта на краищата, за да изглеждат по-добре.