прически според формата на лицето

Прически според формата на лицето – идеи  как да си носим косата.

Жените обичаме да се разнообразяваме, като си играем с нашите стилове, независимо дали това е конкретното облекло за нас, гримът или косата ни. И когато става дума за косата, ние наистина обичаме да се забавляваме. Въпреки това, точно както всичко, което носим не си отива с нашето тяло, така и не всяка прическа е за всяка форма на лицето. Има различни начини да се направи косата, както и различни дължини, които да носим. Много важно е да се обърне внимание на това, което ви подхожда най-много, без да се опитвате да изглеждате като моделите, които виждате по страниците на лъскавите списания. Също това е от изключителна важност да се научите да изберете най-добрата за вас прическа според формата на лицето. С тази малка подробност, можете мигновено да подобрите своите хубави черти, докато грешната прическа може да развали цялостната ви визия.

Прически според формата на лицето

прически според формата на лицето

Път от средата

Пътят от средата е най-добре да се носи от момичета с по-дълга коса, по-специално такава, която е нарязана на няколко слоя. Колкото по-дълги са слоевете, толкова по-добре. Можете да добавите и чисто прав бретон в централната част, което изглежда много добре с по-плътна и тъмна коса. Също така, пробвайте с големи вълни, които трябва да са добре поддържани и с хубав обем. Тази прическа издължава лицето и изтънява и най-кръглите лица. С нея вие ще изглеждате като модел от реклама на шампоан. На продълговато лице, пътя по средата е най-добрият вариант, тъй като така ще добавите илюзията за закръгленост и ще намалите продълговатостта на лицето.

прически според формата на лицето

Диагонален раздел

Заложете на страничен бретон, който да прикрива челото и заложете на диагоналната му форма с коса, която ще изглежда по-добре при средна дължина, а слоевете нека се появяват от ушите надолу. Тази прическа е за фина и гладка коса, която се нуждае от добър лифт от корените за подобряване на външния вид. Вие създавате пълнота от една страна, от друга запазвате равното разпределение на косата.

прически според формата на лицето

Дръпната настрани

Най-добрият начин да се носят косите настрани е с голяма падаща вълнообразна коса. Добавете няколко слоя и може би някои акценти за още по-хубав вид на прическата.  Дълбокият страничен път е чудесен за кръглите лица, защото създават илюзията за дължина. Тези, които имат диамантена форма на лицето, също могат да се възползват от магическите промени, които прави тази фризура. Така ще имате най-добре подчертани скули. Този вариант също може да се носи и с къси прически.

прически според формата на лицето

Пригладена назад

Когато косата ви има голяма текстура от само себе си, няма смисъл да я носите в части. Издърпайте я и просто я оставете пусната назад. Ако имате еластични къдрици, то ги оставете в стил “афро” , но пригладени в предната им част. Можете да носите косата си късо, ако имате плътно навита пружинираща коса или да я оставите много дълга, позволявайки на дължината да се заиграе с къдриците ви.