техники боядисване на коса

Ето че отново банските и сандалите отидоха в далечния ъгъл на гардероба и са заменени с уютни есенни неща. Въпреки това, шапките, дори и най-модерните, не са причина, заради която да пропуснете часа при своя колорист. А и новият сезон е подготвил какви ли не новости. В  предстоящия сезон няма конкретни нови тенденции в прическите и цветове на косата. Страхотна новина за тези, които не могат да се похвалят с коса като от списание. Сред разнообразието от водещите тенденции са обемът и имитация му с помощта на цветовата палитра. Фаворитите са нюансите на злато и мед.

За да се постигне ефекта на визуалния обем често се използва техника, която не е една, а комбинация от няколко. Например, коафьорът ви може едновременно да приложи шатуш и балеаж. За да говорим на същия език с експертите, ще обясним особеностите и различията на тези техники.

Техники за боядисване на косата за есен-зима 2015

техники боядисване на коса

Шатуш – Това са кичури, които се постигат без помощта на фолио и благодарение на естествения ефект на избелели от слънцето коси. По-нежната версия се нарича “Калифорнийски акценти.”

Омбре – Изглежда най-добре на дълга коса. В този случай е възможно да се създаде илюзията за плавен преход от тъмния цвят от корените до самите краища, които са много по-светли.

Бронд – Преход от тъмното към светло с няколко нюанса (пет до седем). Но, за разлика от омбрето, брондиранието е по-меко и преходът по-гладък.

Деграде – Тази техника за боядисване на коса е обратна на омбрето, тоест косата преминава от светли корени в тъмни краища. Тенденцията е към тъмно-пепелявите цветове, но тя е рязка, акцентираща и  контрастна.

Балеаж – Тази специална френска техника на боядисване, дава възможност да сложите най-много нюанси и цветове, но всичките на върха трябва да са по-светли от останалите. Това гарантира не само “слънчев” ефект, но също така и допълнителен визуален обем. През новия сезон, това е тренд, който е навсякъде.