Маникюр

Остри нокти

остри нокти

Трендът, който очарова звездите през тази година бе дългият маникюр с остри нокти, който излъчва едновременно суров се*сапил и дълбоко непрактичност. Удължените с фибростъкло нокти, лакирани и декорирани с ефектни украси, няма как да останат незабелязани.

Ноктите са перфектният израз на идентичност по прищявка, нещо като вид по-трайна временна татуировка. Най-важното е, че буквално всяка известна дама – от Мадона, Фърги и Лана Дел Рей до Кейти Пери и Клоуи Кардашян носи остър маникюр. Ето защо е повече от задължително и всяка простосмъртна дама да опита поне веднъж да си го направи. Но макар, че изглежда впечатляващо, той едва ли е удобен за вършене на ежедневни задължения в къщи. Но модните тенденции предлагат разнообразие, което е търсено и необходимо.

Остри нокти – маникюр за екстравагантни дами

остри нокти

Този модерен маникюр с остри нокти може да има форма на бадем или да бъде издължен и заострен на върха, като наподобява крайник на граблива птица. Първият вариант изглежда много по-добре естетически, но вторият прави по-силно впечатление.

Изпиленият и по-остър връх на маникюра не е нещо ново в исторически план. В годините след Втората световна война добре оформените остри нокти стават модерни и са символ на статус. Но към днешна дата, те не само че са по-остри от всякога, но и са станали едновременно форма на изкуство и „символ на сила“.

Маникюр с остри нокти

остри нокти

Дългите заострени нокти са способни да направят женските ръце почти безполезни, така че подобна екстравагантност могат да си позволят дамите, които не се занимават с домакински задължения. Изисква се определена ловкост, за да се справят дори с най-обикновени неща от ежедневието. От друга страна, дължината им позволява наистина интересни варианти за декорация. Някои от най-впечатляващите може да видите в галерията по-долу.

остри нокти

остри нокти

остри нокти

остри нокти

остри-нокти

остри-нокти

остри-нокти

остри-нокти

остри-нокти

остри-нокти

остри-нокти

 

остри-нокти

остри-нокти