Lifestyle

На фокус: BRADABRAT за NoShaveNovember

bradabrat no shave november

Ноември е последният месец на есента, предпоследният на годината и с края му приветстваме още по-студения въздух и силните ветрове на зимата. Това е и месецът, в който трудно ще намерите гладко избръснати мъже, защото за повечето от тях ноември идва с кауза – много космата и пухкава кауза в лицето на Мовембър. 

За тези от вас, които не са попадали на хилядите постове с хаштаг #NoShaveNovember – това е инициатива, стартирана от група ентусиасти от Австралия, която има за цел да информира за борбата срещу рака на простатата и да напомни на мъжете, че трябва да обръщат внимание, поне веднъж годишно, на здравето си. Милионите мъже по света, които се присъединяват към кампанията наричат себе си „Mo Bros“, а растежа на брадата и мустаците им много често е и документиран в социалните мрежи.

Е, вече сме в средата на Мовембри и най-вероятно резултатите при някои от вас са вече „на лице“, а при други тъкмо започват да се дооформят. Решихме да се обърнем към едни много брадати момчета – Владимир и Кирил, които след „Beard Club Bulgaria“, създадоха и BRADABRAT – първите по рода си масла за  по-лесно поддържане на брадата. Едно е ясно, самобръсначката този месец е тотално out of style, а „братята по брада“ могат да ви накарат този предмет да не ви залипсва, изобщо.

bradabrat no shave november

LZ: Кой стои зад брадата на BRADABRAT?

– Всички брадати братя решили да си отгледат брада и да я поддържат с нашите продукти, както и хората, които ни подкрепят и най-вече нашите красиви и нежни половинки.

LZ: Каква е ролята на брадата тези дни – стилов елемент, обикновен тренд или изразяване на позиция?

– При някои е стилов елемент, а при други – изразяване на позиция, но брадата за нас никога не е била обикновен тренд, тя е част от мъжа и няма защо това да бъде потискано.

LZ: Какво е отношение ви към каузата на „No shave November“?

– Подкрепяме каузата, както и тази за Movember. Участието в тази добра кауза е мъжкарска постъпка, която има за цел да спаси живот и подпомогне мъжката здравна култура.

LZ: Какви съвети бихте дали на тези мъже, които този месец за пръв път са решили да си пуснат мустаци и брада?

– Експериментирайте, бедете търпеливи и най-вече себе си! Грижете се за брадата и мустаците си, защото те са част от вашето лице! Нова визия може да бъде отлично начало на 2016 г.

LZ: Нужно ли е търпение в този процес?

– Разбира се, и е възнаградено, повярвайте ни! Много мъже се отказват на втората или третата седмица. Възможен е неприятен сърбеж, докато брадата израсне, но това е част от процеса. А и вече имат натурални продукти от Брадабрат, с които значително да се намали този проблем.

bradabrat no shave november

LZ: С дължината на брадата увеличава ли се и мъдростта?

– Да, наблюдаваме такъв феномен!

LZ: Покрай „No Shave November“ появяват ли се и мъже, които преоткриват нова визия за себе си, която им харесва и решават да продължат с нея?

– Има, разбира се! Доста мъже не са се виждали как изглеждат с добре оформена брада или мустак, но покрай тези добри каузи научават как да го правят правилно и на повечето промяната им харесва.

LZ: Появява ли се носталгия при мовембърците, които в края на месеца поради едни или други причини, трябва да се върнат към гладко избръснатото лице?

– При повечето се проявява, но не трябва да забравяме, че това са косми, които и да обръснем, те пак ще поникнат, за да ни напомнят кои сме. Винаги можем да им дадем свобода, въпрос на личен избор е.

LZ: Какво е отношението ви към термина „лъмбърсе*суален“?

– Ами нямаме такова! От женската ни аудитория сме чували, че това е европейския се*сапилен хипстер, който прилича на дървосекач.

LZ: Все още ли се възприема като проява на бунтарство отглеждането на брада?

– По наши и на клиентите ни наблюдения – определено Не! Добре поддържаната и оформена брада се приема добре дори и в бизнес средите.

bradabrat no shave november

LZ: Има ли вълшебната способност брадата, освен визуално, да променя характера и навиците на притежателя си?

– Определено, Да! Примерно едно от първите неща, на които се научаваш, е да се храниш по-внимателно и културно. Нещо, на което не си обръщал особено внимание, досега. Това прави добро впечатление и на хората, които са на масата или около теб, докато се храниш.

LZ: Има ли такова нещо като „модерен мустак“?

– Може би този, който е добре отгледан, поддържан и оформен.

LZ: От кой стил мустак трябва да странят мъжете?

– Предполагаме от квадратния!

LZ: Защо мустаците са по-малко харесвани от брадите? Само през ноември ли е тяхната популярност?

– Може би, защото брадата има по голяма история и подчертава скулите на лицето по-добре. Придава му някак си завършен вид, но напоследък виждаме много добри мустаци, на които самите ние се възхищаваме. Наблюдаваме, че на мода идва големия, добре оформен мустак с добре оформена къса брада.

bradabrat no shave november

Фотография: Георги Тодоров/ Владимир Балканов

Лице на BRADABRAT: Денислав Митев 

Inline
Inline