Lifestyle

Фън Шуй като начин на живот

фън шуй като начин на живот

Използването на Фън Шуй като начин на живот означава включването на трикове в дома и офиса, чрез които ще увеличите продуктивността си и ще намалите стреса. Древното китайско изкуство ще ви помогне да живеете с хармония със себе си. В превод означава “въздух и вода”, а именно това са двете жизненоважни енергии за по-добър живот. Тайната на Фън Шуй се крие в аранжирането на предмети, по начин, по който ще “отключат” навлизането на положителната  енергия “чи”.

Фън Шуй като начин на живот

фън шуй като начин на живот водна арка

Фън Шуй като начин на живот означава почти да преобразите дома или офиса си. С помощта на тези няколко съвета от хилядолетната китайска традиция, ще почувствате изобилие на добро настроение, мир и спокойствие. Практикуващите китайското изкуство смятат, че правилното разположение на предметите в пространството ще се отрази на щастието и здравето на тях и на хората около тях. Ето ги и триковете за по-добро разположение на обзавеждането.

Съвети и трикове за Фън Шуй като начин на животфън шуй като начин на живот

Превръщането на Фън Шуй като начин на живот се е превърнало в цел на доста хора. Ето кои са някои от основните факти и препоръки, които “изповядва” китайската традиция.

На първо място, почистете добре мястото, където прекарвате времето си. Отстраняването на боклуците само по себе си символизира и изчистване на лошата енергия, на нечистотиите и ненужните вещи. По този начин ще улесните навлизането на положителната енергия в дома и в офиса си. Ще усетите чувство на свобода и удовлетворение.

фън шуй като начин на живот офис

Разположете най-важната мебел в стаята (бюро или легло) в срещуположния на вратата ъгъл. Така, влизайки  в помещението няма пряко да се сблъскате с нея, но пътят на положителната “чи” вече ще бъде проправен.

фън шуй като начин на живот спалня

Направете промяна в спалнята си по отношение на присъствието на телевизор. Според древното изкуство, телевизорът излъчва вредни енергийни потоци, които са способни да навредят на връзката между хората. Вместо екран, разположете  една или две нощни шкафчета с приятна заглушена светлина от осветително тяло.  По този начин ще благоприятствате спокойната атмосфера.

Допуснете до себе си “вълшебните” елементи – дърво, огън, земя, метал и вода. Благодарение на тях ще се балансират изпращаните към Вселената сигнали за благополучие. Но Фън Шуй като начин на живот препоръчва да не се съчетават абсолютно всички елементи в едно пространство, в което прекарвате много време. Всеки елемент е свързан с цвят и форма.

фън шуй като начин на живот

Дървото е свързано със зеления цвят и е символ на обновление, което прави провеждането на разговор в помещението по-лесно.
Огънят е свързан като асоциация с червено, триъгълни форми и светлина. Изберете красива лампа или декорация с животински принт.

фън шуй като начин на живот хол
Земята се свързва с квадратните форми и жълти и кафяви цветове. Сложете си керамична саксия.
Металът е свързан с бялото и кръглите форми. Подходящи предмети са кръгла черга или маса.
Водата е символ на спокойствието и тишината. Разположете настолен фонтан с вода.

фън шуй като начин на живот спалня

Намалете талията, докато се наслаждавате на по-добър сън в спалнята си. Проучвания на световни учени доказва, че наличието на светлина в спалнята, докато спим ни излага на по-висок риск от ракови заболявания. Това е една от причините Фън Шуй да препоръчва леглото ви да не е до пряка слънчева светлина. Разположете го в най-отдалеченият от прозореца ъгъл. Прибавете тъмни завеси и ограничете наличието на всякакви електронни екрани или устройства.

фън шуй като начин на живот хол

Искате ли да се чувствате по-спокойно в хола вие и вашите гости? За тази цел древното изкуство препоръчва да разположите дивана си в близост до прозорец и да ограничите осветителните тела, които са извън периметъра на основните мебели. Именно поставянето им над масата за напитки например, кара хората да се чувстват по-спокойно и уютно.

фън шуй като начин на живот

 

Inline
Inline