Lifestyle

Интернет Любов в Пощенска кутия за приказки

Пощенска кутия за приказки„, превърнала се в традиция в малкия ни градски културен живот, за пореден път успя да препълни Sofia Live Club. Този път разгърнатата тема бе „Интернет любов“. И докато всички с нетърпение очаквахме „да дойде Интернета“, за да може събитието да се стриймва онлайн (ето линк) и четенето да започне, Гери Турийска успя да ни припомни и за мартенската тема и дата за следващите приказки. Много свежа с прекрасна винтидж рокля и прическа, допълнени с лъчезарна усмивка, тя успя да ни плени от първите минути на вечерта.

Литературният проект вече седма година кръжи из страната и любимите ни клубове, и забавлява феновете на късия разказ. Всеки, който пише развлекателно, може да стане част от проекта, като прати своят разказ, побиращ се в три страници. Десет от историите накрая биват четени на живо пред публика от популярни личности, който неимоверно добре влизат в ролята на разказвачи и ни пренасят в творчеството на авторите.

За февруари месец се очакваше, че темата за приказките ще бъде любовна. И тъй като живеем в технологичен свят, нямаше как да се пропуснат и сложните взаимоотношения, които се създават и поддържат благодарение на комуникационните канали. Има доза ирония в това да се опиташ да пренесеш най-човешкото – чувствата – в мрежата. Точно поради тази причина стават и всичките тези сложни завръзки, развръзки и, разбира се, смешни случки.

Имаше разкази за всеки вкус. От заредени с емоции и дълбоко романтични до комични и себеиронизиращи. Четенето стартира с Биляна Петринска и разказ на Стефана Белковска.

Все някой от вас е попадал в ситуация на нелогична любов, пламнала в нета.  Дали това е истинско? Дали мрежата е мястото за истинска любов? Трябва ли вложим всичките си емоции? Способни ли сме в името на любовта да направим коренна промяна в живота си? Още куп въпроси породи разказа на Стефана Белковка, докато думите излизаха с един такъв определен тон от Биляна Петринска и всеки последващ абзац.

Имаше и разкази, които върнаха спомените на олдскул връзките, поддържани на шльокавица като този на Владислав Лаков. Други бяха особено образователни, тип „как да се справяш по-добре в Интернет свалките“, което беше прочетено от Ники Станоев, а как протича мисловната дейност на средностатистическия сваляч-спамер, който все е seen-нат, и най-вероятно в един момент бива и мютнат в Месинджъра, беше представен от самия писател Димитър Калбуров.

Разбира се, авторите не бяха пропуснали да вплетат в разказите си шеги и закачки спрямо родния ни шоу-бизнес и популярните лица, а представящите историите искрено се забавляваха с остроумни допълнения.

В края на вечерта Гери Турийска не пропусна да спомене и каузата, над която февруарската им сесия ще работи. Този път тя е фокусирана върху книга, в която са събрани историите на артисти и музиканти, с които са израснали предните две поколения. Те са написали своите мемоари под формата на разкази и с подкрепата на Съюза на артистите, книгата ще бъде представена на 24 Март 2017.

Inline
Inline