оливия палермо

Томи Хилфигър избира нови приятели за себе си и за своя марка – модерни, елегантни и без морални задръжки.  Гост редакторът на Tommy Hilfiger е Оливия Палермо, а пред ELLE тя разказва как е да работиш заедно със съпруга си за дизайнера.

ELLE: Как попаднахте на длъжността гост редактор  на Tommy Hilfiger?

Оливия Палермо: Винаги съм харесвала микса на класическия стил на Томи и американския стил. Когато Томи предложи на мен и Йоханес (мъжкия модел Йоханес Хюбъл – съпруг на Оливия) сътрудничество, ние се съгласихме, без колебание. По това време, ние вече бяхме приятели от дълго време.

ELLE: Какво си спомняте най-добре от този проект?

О.П. Имах едно незабравимо преживяване – съвместната работа заедно със съпруга ми! (Смее се.) Много се забавлявахме на снимачната площадка.

ELLE: Кой е най-добрият моден съвет, който сте получавали? 

О.П. Като дете майка ми ми казваше да не излизам от къщи, докато не се облека, както трябва. Когато изглеждате добре, вие се чувствате и много по-уверени. Аз все още се придържам към това правило.

оливия палермо

ELLE: Кои са Вашите стил икони?

О.П. Винаги съм била вдъхновена от модата на 50-те и 60-те години, както и блясъка на стария Холивуд. Обичам да гледам черно-бели филми с Одри Хепбърн, Грейс Кели, Кари Грант и Хъмфри Богарт. В тези филми и до днес можете да намерите полезни съвети за живота! И, освен това, бях късметлийка, че имам възможността да пътувам много. Вдъхновявам се от стрийт стайла, който виждам в различните страни.

ELLE: На какво винаги обръщате внимание във външния Ви вид?

О.П. Най-главното за мен са аксесоарите. Обичам да експериментирам с обувки, чанти и бижута. Те помагат да се създаде визията.

ELLE: А, кой е любимият Ви метод за използване на аксесоари?
О.П. Вярвам, че с коланите могат да се постигнат изненадващи ефекти – дори ако моделът на дрехата не приляга като ръкавица. Идеалното решение, ако нямате време да отидете при шивач.

оливия палермо

ELLE: Коя е най-сантиментална вещ в гардероба Ви?

О.П. Аз съм в модата от ранна възраст. Когато станах на 21, майка ми ми даде един златен часовник Rolex, който и до днес е от голямо значение за мен. Мама има прекрасен вкус за аксесоари. Когато бях малка, тя често ме водеше на изложба на антики – така че от там научих много за винтидж бижутата. Между другото, колекционирам сега такива неща.

ELLE: Как си избирате ежедневните облекла?

О.П. Постоянно съм заета и през цялото време съм в срещи или на път, така че нямам време да размишлявам много над гардероба си сутринта. Ред в гардероба – това е истината. Всичко ми е винаги спретнато, така че да мога лесно да намеря това, което ми трябва.

оливия палермо

ELLE: Как се променя визията Ви от дневна във вечерна?

О.П. Моят любим метод – ефектни аксесоари, те могат да променят всичко. Никога не можете да сбъркате с забележителен коктейлен пръстен, гривна или масивно колие.

ELLE: Какви са трите елемента, които трябва да присъстват в гардероба на всяка жена.

О.П. Един добър чифт обувки на токчета, класически часовник и перфектен дамски блейзър.

оливия-палермо

ELLE: Харесвате ярки цветове? Или предпочитате монохромна гама?

О.П. Независимо от времето през годината обичам да нося светли дрехи. Това е чисто удоволствие – залагам на малко цвят и експериментирам с нюансите и аксесоари. Не се страхувайте да комбинирате и смесвате цветове!

оливия-палермо

ЕLLE: Какво особено Ви харесва от последната колекция на Tommy Hilfiger?

О.П. Любим ми е пуловерът с V деколте в класически морски стил, който трябва да влезе и в моя гардероб. Също така ми харесват бойфренд дънките, черна и бяла рокля и летни шарени шорти. Колекцията отразява няколко стила, така че всички неща са лесни да се смесят помежду си.

оливия-палермо

ELLE: Как Вашето чувство за стил е хармония с визията на Hilfiger?

O.П. Томи е истински майстор на класическия стил. Аз винаги се старая да изградя един гардероб с основните елементи, като например висококачествени дънки, ризи и пуловери, а всички колекции на Tommy Hilfiger предлагат широка гама от основните предмети, които лесно се комбинират помежду си.

оливия-палермо