кание уест адидас конфликт

Кание Уест не е от най-съобразителните хора в звездния небосклон. Оказа се, обаче, че и в модния свят той не смята да прави компромиси и продължава с това, което му се отдава най-добре (освен рапирането) да ядосва колегите си дизайнери и да им създава главоболия.

38-годишният рапър, който е женен за медийната сензация Ким Кардашиян, обяви в последния момент за модното си шоу на 16 септември на обяд и така създаде хаос в календарите на дизайнери, фотографи, стилисти, редактори и блогъри. По този начин Кание саботира модното шоу на Anne Bowen.

Шоуто му за Kanye West X Adidas Originals Collection, dubbed Yeezy Season 2 не е било планирано в календара на Модната седмица на Ню Йорк. Дизайнерката Ан Боуън е бясна, защото медиите ще предпочетат ревюто на рапъра пред нейното.

Подготвяме се от една година за това шоу и за нас това коства голям труд, финанси и ангажираност от страна на компанията ни“, казва Боуън пред WWD.

Датата за нашето шоу е насрочена отпреди един месец и е на модния календар в продължение на седмици. Минахме през всички възможни канали, за да реализираме това. И точно вчера научихме, че Кание Уест е с шоу в същото време на същата дата. Кание знае, че е медийна сензация и просто не е етично да прави това. Ние сме Давид, а той е Голиат. Дали сме цялото си сърце и душа за нашето шоу, и не трябва да ни стъпква по този начин“, казва тя.

Шоуто na Anne Bowen е преместено на 17 септември в 12:30 часа, което им коства още средства и стрес, тъй като се опитват да букват същите модели и фотографи, които щяха да работят с тях на първоначалната дата. Боуън е подала жалба срещу Кание Уест пред  Council of Fashion Designers America (CFDA).

Очаква се на днешното шоу на Уест да присъстват редица знаменитости и модни идоли като Бионсе, Риана и главният редактор на Vogue Ана Уинтур.