кара делевин напуска моделството

23- годишната чаровница Кара Делевин напуска моделството завинаги – това потвърди самата тя в последното си интервю.

Модният свят ще загуби една от най-големите си звезди, която след като стъпи на подиума през 2011 година направи фурор към днешна дата се превърна в сила, която накара мнозина да се съобразяват с индустрията. Красивата британка сподели причината за решението си, която се крие във факта, че година след година нещата се влошавали за нея, а кариерата й я държала “постоянно на ръба”. Точните думи, които тя използва , за да съобщи намеренията си са, че “повече няма да се занимава с моделска работа”. “Това не ме накара да израстна изобщо като човешко същество и някак си забравих колко съм млада, защото се чувствах толкова стара“, обясни тя пред “The Times”.  Освен невероятната заетост и взискателното естеството на работата, тя споделя, че моделството е оказало и ментално изтощение върху нея ” Аз се чувствах така, сякаш се боря месец след месец. Просто постоянно на ръба. Това е нещо умствено, защото ако мразиш себе си и тялото си, както и начина, по който изглеждаш, нещата стават все по-зле.”

Чаровницата разкри и за чувството си за се*суална експлоатация, свързано с работата й. Като  нова в занаята, тя нямала смелостта да отказва, когато я помолели да направи нещо се*суално. “Аз съм донякъде феминист и това ме отвращава. Това е отвратително и ужасно. Започваш, когато си много млада и ти се предлагат…не страхотни неща”.

Кара е насочила вниманието си към киното. През тази година тя участва във филма “Paper Towns”, където направи своя дебют, а през 2016 г ще се снима във филма  “Suicide Squad”. Разбира се, самата тя е на ясно, че двете индустрии са подобни, но се чувства по-зряла сега, а и също е готова да отвърне на удара. “Сега съм много добра в това да отстоявам себе си пред другите хора. “

Дано да е така. Желаем й успех!