марго купър мис азия

Българките са едни от най-красивите жени в света!  Това е твърдение, което с години е доказано от редица красавици, конкурирали се и спечелили славата на “Мис”. Днес, едно от тези момичета, които представят страната ни в източната част на планетата е Марго Купър, която носи тежката и бляскава корона на “Мис Азия 2014” и тази на “Мис Бикини 2012”. Марго е българка – родена, израснала и учила в Русия. Въпреки това, на конкурсите за красота тя е представител на България. Перфектно владеейки руски и английски, тя се е заела с усилено изучаване на българския език. Тя трудно може да бъде локализирана дълго на едно място, защото постоянно пътува заради многото си ангажименти като модел. Въпреки натовареният си график, в момента, тя е една от участничките в реалити формата “Фермер търси жена”. Какво прави успелият в чужбина модел в подобен формат? Какво трябва да знаем за нея преди да правим заключения?Четете интервюто ни с Марго Купър – една харизматична жена, която заразява със своя позитивизъм и е винаги готова да посрещне всички предизвикателства с усмивка.

марго купър мис азия

LZ: Какво ще научат зрителите за теб от участието ти в реалити формата “Фермер търси жена”?
– Трудно е да се опознае едно лице, въз основа на риалити шоуто. За това и не бива зрителите да си създават крайни мнения, на базата на монтажни кадри. Могат само да си направят изводи за евентуалните интереси и ценностна система на участниците, но цялостен профил не може да се създаде. За себе си мога да кажа, че се държа естествено във всеки един кадър, защото това съм аз, натурална и непринудена. Постоянно съм усмихната, дори и в шоков момент, такава съм и в реалния живот, защото го обичам и умея да му се наслаждавам. При мен явно се забелязва езиковата бариера от факта, че съм полу-българка, полу-рускиня и до сега не съм живяла трайно в България, тепърва уча български и ставам все по-добра, но се иска още много време до пълното ми усъвършенстване в устната ми реч. Често пъти не разбирах какво ми казва моят фермер, но се доверявах на усета си и нещата се получаваха някак естествено. Няма нужда да изтъквам интелекта си чрез риалити формата, защото нека бъдем честни, това не е TV предаването, в което да покажа ниво на образованост и пъргав ум. Чрез „Фермер търси жена“, аз ще се представя на зрителите, а разгръщането ми ще последва на другия етап, когато бих искала, както аз съм с отлични впечатления за България, така и тя да остане с такива от мен. Така започва запознанството ни…

марго купър мис азия

LZ: Кое качество в характера си най-много цениш?
– Невъзможно е да избереш само едно качество, когато години наред си се усъвършенствал върху изграждането като личност с богата душевност и солидна ценностна система. Важно е човек да притежава достойни качества, а не да претендира, че е някой без покритие. Аз презирам посредствеността и отсъствието на лично мнение. Затова ценя у себе си не едно, а няколко качества: интелект, индивидуалност, възпитание, отговорност, чувство за хумор, доброта, селективност, спокойствие, увереност в себе си, уважение към себе си и другите. Списъкът е дълъг, но се старая да го превърна в безкраен.

марго купър мис азия

LZ: Как би се описала с три думи?
– Целенасочена, женствена, пътник.

LZ: София – Москва – Дубай, как успяваш да се справяш с часовите разлики?
– Няма голяма часова разлика между тези градове, а и аз съм още млада и дори на чувствам умора след полетите. Всяко място ме зарежда с енергия и позитивизъм. Човек сам кове съдбата си и аз нямам право да се оплача от своята, защото така се чувствам щастлива.

марго купър мис азия

LZ: Колко време ти е нужно да събереш всичко, което ти трябва за път?
– Аз вече съм професионалист в опаковането на куфари. Жалко, че няма подобен тип състезания, безспорно ще съм победител. Интересното при мен е, че не съм затруднена от дилеми: „дали изобщо да взимам това, може би няма да ми остане време да го сложа“ – не, защото обикновено слагам много неща в багажа си, тъй като никога не знам кога ще се върна вкъщи след път. Прибирам всичко необходимо в рамките на 20-40 минути. По-трудно ми е да се справя със стремежа си да изглеждам винаги безупречно, повече време ми отнема намирането на салон за красота – това е цял ден, минимум.

LZ: А, ако сега се разровим из дамската ти чантата, какво ще открием в нея?
– Обичам да съм много подредена във всякакъв смисъл, а чантата ми не прави изключение. В нея винаги има само най-необходимото – паспорт, телефони, огледало, гребен, кърпички, а понякога и нещо за гримиране – най-често любимото ми червило на Dolce&Gabbana от серията на Моника Белучи. На излизане никога не пропускам да си сложа парфюм, обичам уникални по рода си аромати, с натурални арабски нотки, без съдържание на алкохол. Често взимам със себе си и книга, така че да нямам усещането, че си губя времето, докато пътувам.

марго купър мис азия

LZ: Имаш ли си сутрешен ритуал, с който се зареждаш за целия ден?
– Надявам се, че в бъдеще тичането ще се превърне в мой ритуал, но той никога няма да измести основния ми: всеки мой ден започва с чувство на благодарност за новия хубав ден, за хората около мен, за здравето, за възможностите и изобщо за всичко, което имам. Именно за това съм сигурна, че утрешният ще е още по-хубав от днешния… и утре също ще благодаря!

LZ: Как успяваш да си винаги позитивна и усмихната?
– Много обичам и ценя живота. Живея само в настоящето и умея да се наслаждавам на момента. Обикновено всеки проблем и всяко преживяване съществува в минало или бъдеще време. И ако човек се концентрира върху настоящето, то ще осъзнае, че това е най-ценното умение. Това е цяла философия, която е близка до Будизма. Разбира се, че и аз съм човек и аз понякога имам стресови ситуации, загуби, разочарования. Аз или решавам това последователно и логично или осъзнавам ясно, че това вече се е случило и просто не мисля за него.

марго купър мис азия

LZ: Кое е нещото, което може дълбоко да те натъжи?
– Аз съм изключително чувствителна натура и приемам всичко присърце. Разстроена се чувствам обикновено от заболяване и нещастие на близки. И аз чувствам болката от войната по света, от омразата, усещам болката и на хората, които нямат възможност да променят живота си, от неизлечими заболявания, от децата, които нямат възможност да учат. А ние седим и лайкваме в интернет ужасни картини. Това не е помощ, нито съчувствие, така че имам голямо уважение към доброволци, филантропи и всички, които помагат чрез дейността си, именно такава е моята натура.

марго купър мис азия

LZ: Подценени ли са красивите жени?
– Да, може би това е вярно. Защото мъжете са склонни да инвестират в това понятие само на външен вид и дори не искат да опознаят момичето като личност, и не защото тя няма нищо друго освен красота, а заради това, че мъжете нямат нужда от това, те харесват образа, а не същността. Другото, което ми прави впечатление по отношение на българските мъже – ако една жена се е постарала да инвестира във визията си и се е усъвършенствала визуално, те непременно смятат, че тя се опитва да компенсира по този начин липсата на интелект. Е, мъже, бъдете сигурни, че има поне едно изключение и това съм АЗ.

марго купър мис азия

LZ: Какво в България те очарова?
– Обичам природата, храната и разбира се, хората. За мен всичко е ново и интересно. Макар да ми е трудно да разбирам българския манталитет, смея да твърдя, че съм голяма късметлийка, срещайки много достойни хора. Тук може да бъде и рай и сървайвър, едновременно.

LZ: Мислиш ли да останеш да живееш тук?
– В момента прекарвам по-голямата част от времето си тук. Имам много планове и идеи, свързани с България и знам, че ще ги реализирам. България има нужда от мен, както и аз от нея! Аз наистина искам да живея тук. Тук всичко е много вдъхновяваща. Определено виждам какво подтиква младите да емигрират, но те просто не желаят да сложат нещата на везните, защото тогава, ще натежат в полза „оставане“, за това аз съм на режим „завръщане“.

марго купър мис азия

LZ: Коя е думата на български, която най-много ти харесва като звучене?
– Харесвам всеки думи, в които се съдържа буквата „Щ“. Звучи много привлекателна. Едва ли има друг език, на който дори само изричайки думата „щастие“ и вече да се чувствам така.

LZ: А тази, която ти е най-смешна?
– Това са онези думи, които имат друго значение в руския език и понякога то дори е нецензурно, рискувам да се злепоставя, но да ме извиняват предварително – аз съм загубена в превода.

LZ: Какви са бъдещите ти проекти в България и къде може да те видим в най-скоро време?
– Надявам се, че ще ме виждате често из страниците на българските списания, в ролята ми на фотомодел. Това обаче не ми е основен приоритет, а имам идея за социален проект. Това ще бъде следващата ми стъпка, която много скоро ще осъществя – в България, за България!