момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

В рубриката ни “Момиче на седмицата” сме ви приготвили интервю с една млада дама, която носи титлата “Най-привлекателна българка за 2015”. Тя е със свой собствен усет към модата, а със своя магнетизъм и позитивизъм успява да грабне сърцата на милиони. Ако не сте се досетили все още, става дума за изключителната Бориса Тютюнджиева. Тя започва кариерата си като модел, а към днешна дата вече е собственик на своя марка за дрехи и обувки – Chikozia. Бориса обича да бъде различна и страни от клишетата и неведнъж е доказала, че зад нейната дръзка визия се крие една страхотна личност, която залага не само на външните си качества като модел, но и на усърдната си работа по развитието на модната си линия. Тя разкри своя характер и емоционалност миналата година в реалити формата “Къртицата” по TV7. Името на Бориса присъства и в IMDB, където можете да видите ролите на красавицата в две успешни американски хорър поредици „Спокойно езеро“ (2014) и “Погрешен завой” (2012).

Ние, от наша страна, се свързахме с Бориса, за да разберем по-подробно какво се случва в момента в нейния професионален живот и да разберем от къде се снабдява със страхотните си тоалети.

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

LZ: Разграфен ли ти е деня до последната минута?

– Бих казала, че понякога дали от зодията ми – Везни, или от чиста проба характер, но не разпределям времето си, както трябва и винаги има поне едно нещо, което съм искала да свърша и не съм успяла, защото не ми е стигнало времето. Затова се научих да пиша всяка вечер в един червен тефтер всичките ми ангажименти за следващия ден, от които винаги имам два най-приоритетни. По този начин, нещата определено ми се получават по-успешно.

LZ: Спазваш ли диета? Как успяваш да поддържаш перфектна форма? 

– Не бих казала, че спазвам някаква диета, но съм щастливка, тъй като не обичам сладко, както и тестените изделия. Закусвам предимно кисело мляко с плод, на обяд хапвам примерно салата с риба тон и вечер ядки или отново салата. Разбира се, че когато имам сериозен проект, избягвам храна след 18:00 часа и тренирам всеки ден. Паралелно с това, ходя поне по 2 пъти в седмицата на масажи, които помагат на тялото ми да изхвърлят задържаната вода в организма ми. Порокът ми е солта, както и млечните продукти. Много ги обичам, но за сметка на това гледам да компенсирам с тренировки.

LZ: Каква музика слушаш докато тренираш?

– “The Voice” или хилядите песни на телефона ми.

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

LZ: В какво най-често можем да те видим облечена?

– Oбличам се според настроенията си и поводите, които ми предстоят, но определено обичам да се променям – да бъда различна и ексцентрична… (смее се). Дори скоро една моя приятелка ми звъни по телефона и ми казва: “Виждам най-изкривената дреха на света – за теб е!”. Можете да ме видите от крайно спортен аутфит до къса пола с ток и семпла чанта. Смятам, че преди всичко жената трябва да има самочувствие и да се чувства добре в собствената си кожа. Винаги съм твърдяла, че красотата започва отвътре навън. В крайна сметка, не е от голямо значение с какво си облечен, а по-скоро това, как вътрешно се чувстваш. Винаги си личи вътрешната нагласа към света. Да не забравяме, че усмивката е най-доброто облекло 🙂

LZ: Имаш ли супер-любима дреха, към която имаш сантиментални чувства?

– Ако трябва да съм откровена, не съм вещоманка. Много обичам да подарявам дрехи и всякакви други неща, като това ме зарежда повече. Не влагам особени чувства в предмети…радвам им се, разбира се, но като цяло ми е все едно дали ще ги имам или не.

LZ: Кое те кара да се усмихваш?

– (смее се) … Аз не съм особено трудна за разсмиване. Готините хора в живота ми ме разсмиват, кучето ми ме разсмива постоянно, снимките или sms-ите на приятели и познати ме разсмиват. А понякога и на себе си се смея. Гледам по-отгоре на нещата и винаги се опитвам да си налагам да се усмихвам, дори когато цялото ми същество крещи в обратната посока. Усмивката винаги помага. Тя е и оръжие 🙂

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб

LZ: Разкажи за идеята зад Chikozia? От къде дойде името?

– Аз съм амбициозна и са ме възпитавали да се боря и да открия това, което да ми носи удоволствие и това, в което съм най-добра и така реших, че паралелно с образованието ми, ще създам нещо, от което разбирам…и ще го създам с любов. А относно името – то дойде много спонтанно от едни италиански партита, а буквалният превод на бранда е – “ТОВА Е ШИК”. Това е посланието на фирмата ми и вярвам, че с търпение и малко повече ентусиазъм, името на фирмата, както и нейният успех, са въпрос на време.

LZ: Какъв е процесът при създаването на една колекция за обувки?

– Аз и екипът ми създаваме не само темата на моделите дрехи и обувки, но и селектирането на материали, рисуването на скици, като тук не визирам себе си…(смее се), създаване на кройки, проби и т.н. Забавно е 🙂

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

LZ: Влагаш ли собствения си стил в моделите си или се вдъхновяваш от външни фактори?

– Сложен въпрос…разбира се, че влагам моята енергия и стил в бранда си, но се вслушвам и до голяма степен в дизайнерите ми, които са отдали живота си на това. Не съм особено егоцентрична, за да искам да налагам само и единствено моя вкус. Животът е прекалено цветен само за един нюанс.

LZ: Как протича един твой обикновен ден?

– Нямам такъв. Всеки ден ми е различен и е изпълнен с различни емоции и събития. Но нека визирам един типичен ден: 9:00 ч – събуждане с кафе, 10:00 ч – в офиса, 15:30 ч – обяд с чаша вино, 16:00 ч – шоурумът на “Chikozia”, 17:30 ч – фитнес, 20:00 ч – лека вечеря и след това не е ясно (смее се). Евентуално гости с приятели, кино, кротък бар, просто някой филм, ТВ или Интернет. Като цяло си лягам около 01:00 часа.

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

LZ: Случвало ли ти се е да бъдеш изчерпана енергийно и кое нещото, което те презарежда?

– Разбира се, че ми се е случвало. Аз съм емоционален човек и попивам енергията на хората, които ме заобикалят и за това винаги съм се стремяла да ги подбирам. Както е казал Петър Дънов: “Ако в присъствието на някой се успокояваш и забравяш проблемите си, то можеш да го наречеш приятел” и респективно обратното. Всичко в тази Вселена е енергия, а аз стопирам негативната такава или с игнориране, или с усмивка. Отмина периодът в живота ми, в който отвръщах на лошото с лошо, или на нападката с нападка. Човек трябва да мисли преди всичко как да се съхрани и да се обгражда с любов и баланс, за да е в мир със себе си. А относно това, което ме зарежда, отговорът е – природата и спортът.

LZ: Коя е тенденцията, която ти допада най-много за летния сезон?

– Не робувам на тенденции, защото те се редуват през годините. Робувам само на вътрешната си нагласа – ако ми се носи рокля – купувам си рокля! Ако ми се носи развлечен гащеризон, то той е на мода! Модата са хората, не дрехите! Дрехите само допълват или по-скоро “аранжират” човека.

LZ: Кои са модните марки, които редовно следиш и пазаруваш?

– Освен нещата, които дизайнерите ми шият за “Chikozia”, тъй като имам всяко творение в гардероба си, обичам много Burberry, Elisabetta Franchi, Ann Demeulemeester, Rick Owens, и разбира се – “Balmain”.

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб

LZ: А пазаруваш ли онлайн?

– Пазарувам предимно онлайн, тъй като нямам особено време да обикалям по магазините. Разбира се, понякога си правя лек “trip” до Италия за дрехи с приятелки, но като цяло предпочитам онлайн пазаруването.

LZ: Какво е най-важно да знае една жена?

– Не обичам клишета. Момичета, носете това, което ви се носи и толкова. Бъдете свежи и усмихнати, защото всичко друго е на втори план.

LZ: Колко време прекарваш ровейки се в Интернет и коя е най-предпочетената от теб социална мрежа?

– Ровейки се в Интернет бих могла да прекарам и цял ден, но не и в социалните мрежи. Там влизам предимно сутрин с кафето или вечер, за да проверя кой приятел къде е. Предпочитам Instagram, но ползвам и Facebook.

LZ: Какви са бъдещите ти планове и проекти?

– Работа, работа и пак работа. Отскоро преоткрих себе си не само в света на дрехите и обувките, но и в света на маркетинга и рекламата. Аз съм завършила специалност “Бизнес администрация” в един американски университет и материята определено не ми е чужда, но пък за сметка на това – интересна. В крайна сметка, само Господ знае както точно ни предстои. Важното е да си активен и амбициозен, а другото идва с времето.

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

LZ: Какво би препоръчала (или предупредила) на изгряващите модели в България?

– Не бих искала да се ангажирам с препоръки, тъй като не мисля тази професия за кой знае колко сериозна на нашата територия. Аз станах модел случайно и никога не ми е било фикс идея или дори мечта, а просто хоби. Бих посъветвала младите момичета да търсят поле за изява в чужбина, ако смятат, че мисията и смисълът на живота им е модата!

LZ: Върху какво си се фокусирала сега в живота?

– Върху работата и професионалните ми стъпки и върхове, които ми предстои да покоря.

LZ: Разкажи ни някоя комична ситуация от това лято.

– Преоткрих таланта на певеца Джорджано – “Отиваме на купон“! Жесток хит… препоръчвам го на всички “парти” хора за лятото (смее се).

LZ: Какво би пожелала на нашите читатели?

– Бих им пожелала едно безгрижно, спокойно и емоционално лято.. Пожелавам им да гледат на живота като през детските очи и да не го взимат много на сериозно.

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб
момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева

момиче-на-седмицата-бориса-тютюнджиева-гардероб