теодора николова тенденции

Този път решихме да ви запознаем с дама, която е намерила своето призвание в живота, но поради стечение на обстоятелствата е предпочела любовта пред динамичната и пълна с адреналин работа. Теодора Николова е родена и израснала в Сливен и завършила История, Международни отношения и Журналистика в СУ “Св. Климент Охридски”. Започва телевизионната си кариера в BBT като репортер в Сутрешния блок и в Новините, след което продължава мисията си на журналист в TV7 като криминален журналист в “Жега”. В момента, Теодора живее и работи в Бургас и вече е по-далеч от човешките истории и драми. Срещнахме се с Теди в новия й дом, за да разкаже тя малко повече за себе си, да се разровим из гардероба й и да разберем какви са личните й предпочитания.

теодора николова черен гащеризон

 

LZ: Здравей, Теди! Разкажи ни малко повече за работата си като разследващ журналист? От къде дойде тази страст? 

– Адреналинът, който ми дава! Примерно колегите, които са от другите ресори нямат този адреналин, който ти дава криминалната журналистика. Там трябва да влагаш повече мисловна дейност, от гледна точка на това, че трябва да правиш връзка първо, второ, трето, четвърто и малко или много трябва да се сетиш за тази връзка. В самата журналистика трябва да си достатъчно наблюдателен, за да виждаш и най-малките неща.

LZ: Работихте ли тясно с полицията? 

– Ами, да! Примерно, това разследване, което правихме – внедряването ми като проститутка, за малко да замина за Германия…

LZ: Не те ли беше страх?

– Беше страшно – факт! Не мога да отрека, че в един момент си казваш: “Какво може да последва?”. Обаче, аз не мисля за тези неща. Приемам го като работа, телевизия. Аз го правя това нещо, защото вярвам, че това нещо ще донесе добро. Дори и на един човек да помогнеш като поднесеш информация, пак е важно.

теодора-николова-гащеризон-черен

LZ: Не са ли важни и актьорските качества? 

– Свикваш! На мен комуникацията ми беше основно по телефона. Да, с момичето, което трябваше да ме избере за проститутка, която ми направи “интервюто” за проститутка, с нея се видяхме и я снимахме със скритата камера, всичко друго беше по телефона. Най-лошото бе, че те ми имаха данните, знаеха коя съм и малко си беше странно. Даже ми пратиха пари, за да замина…

LZ: Със своето име ли се представяше или… ? 

– С моето име, да.

теодора-николова-гащеризон

LZ: Това не е ли рисковано? Ами ако решат да те преследват? 

– Еми да, обаче нямаше как по друг начин да ми изпратят парите за билет, за това нямаше как да не си дам данните.

LZ: Работехте ли с вътрешен човек? 
– Не! Ние сами си направихме случая, като после се обърнахме към полицията за съдействие.

LZ: Мислиш ли, че ако се легализира проституцията в България ще има по-голям контрол? 

– Българите сме много изобретателни във всяко едно отношение и винаги ще си намерят вратичка. Аз съм малко по-консервативна и не мисля, че проституцията и наркотиците трябва да се легализират. Не го приемам това нещо, не приемам и наркотиците. Дори мисля, че като една Европейска държава, трябва да търсим варианти – държавата трябва да помогне на момичетата, които проституират. Всеки ден ги виждаме по улицата, разминаваме се с тях, но това продължава да си го има.

теодора-николова-стил

LZ: Да преминем към по-приятната тема. Имаш много жълто в гардероба си, това ли е любимият ти цвят? 

– Да. Жълто и най-вече синьо. Имам и много черни дрехи. Зимата не мога са избягам от тях, но пък лятото гледам да съм в по-светли цветове. Розово също много харесвам. Това са и цветовете, които най-обичам да съчетавам – бяло, жълто, синьо и розово.

LZ: Имаш ли си любими марки? 

– Аз обичам много Patrizia Pepe – за дрехи, а за обувки обожавам United Nude! При роклите е по-различно, трябва да видиш, коя ти стои най-добре на тялото, но Partozia Pepe много ми допадат като цветове и като модели. За чанти харесвам Furla – всичките ми чанти са Furla, общо взето – толкова ги обичам. Ted Baker също имат готини и свежи неща като дрехи. Те също залагат много на флоралите. През зимата имат интересни неща, примерно аз имам едно палто, което от вътре цялото е много цветно, то е зимно, а отвън е черно и е супер приятно. Някак си внася свежест – дори от вътре. Не робувам на марки, за мен най-важното е една дреха да ти стои добре и да не изглежда евтино.

теодора-николова-гардероб

LZ: Как би определила своя стил? 

– Моят стил е елегантен. Спортно-елегантно през деня. Обичам да нося удобни обувки. Работата ми е такава, че постоянно съм в движение и някак си не обичам да ми стягат обувките, обичам да ми е удобно. За това и обичам United Nude като марка, защото са ужасно удобни и може да изкараш цял ден на тях.

LZ: Въпреки това имаш много екстравагантни обувки. 

– Да. Обичам да са по-различни, защото са интересни. Обувката трябва да стои като аксесоар.

LZ: С обувките ли освежаваш визията си? 

– Когато трябва – да. Ако облечеш нещо черно, винаги можеш да обуеш едни цветни обувки, да съчетаеш с чанта и така да освежиш черната рокля.

теодора-николова-обувки

LZ: От къде започваш подбора си за ежедневна визия? Сутринта ставаш и …. ? 

– Избирам какво да облека в зависимост каква работа имам да върша. Ако имам да обикалям много, гледам да съм в нещо по-удобно, но и елегантно, все пак работата ми не предполага да се нося много спорно – не мога да сложа къси панталони, а трябва да е нещо по-елегантно. Другото зависи дали се чувствам добре на този ден в кожата си. Ако съм решила, че в този ден изглеждам дебела, значи ще си сложа нещо по-широко и всичко ще е добре.

LZ: A как поддържаш форма? 

– Тренирам. Ходя на фитнес. Иначе напоследък не намирам време и вкъщи си правя упражненията, защото сега малко повече са ми ангажиментите, а и наскоро смених мястото, където живея и е трудно тук. Все още имам да свикна. Иначе докато живях в София всеки ден тренирах.

теодора-николова-лятна-рокля

LZ: Липсва ли ти журналистиката? 

– Не. Аз и сега си имам адреналина. Не съм от журналистите, които имат нужда да са на екран. Нещата, които съм правила не съм ги правила, за да изпъкна или някой да ме гледа, а за да информирам хората и да бъда максимално полезна на човека, който си пусне телевизора и да му е интересен материала. Може би, малко писането ми липсва, но гледам да наваксвам с четенето на книги вечер.

LZ: Какво четеш сега? 

– Биографията на Жерар Депардийо, тъй като това ми е любимият жанр. Винаги има какво да извлечеш от историята на хората – как са постигнали едно нещо, дали е бил чист късмет, случайност или усърдна работа. За това и биографиите за мен са едни от любимите ми четива.

теодора николова чанта

LZ: Продължаваш ли стриктно да следиш какво се случва по света? 

– Стриктно, колкото когато работех там – не. Но се информирам, обичам да чета вестници, списания като Капитал и Мениджър, слушам радио.

LZ: Я кажи каква е тази страст с мечетата? 

– Тази страст не е моя, а на приятеля ми. Аз покрай него се запалих и заедно ги търсим сега. Има цялата колекция на мечетата на Swarowski. Тя е много стара, а някои от тях са много скъпи. Аз също нося едно от мечетата му. Даже сега, за рождения ми ден ми подари един ключодържател с едно мече, което ми е на чантата … и общо взето си обичаме мечетата. Аз също ги обичам, все пак не малко хора ми викат Teddy Bear. Истината е, че гледам да стимулирам неговата колекционерска страст.

теодора николова чанта пурла

LZ: А ти колекционираш ли нещо? 

– Не. Честно казано, не искам да робувам само на една или две марки, искам да си имам от всичко, по нещо.

LZ: Инвестираш ли в дрехите си? 

– Абсолютно! Не обичам да си купувам неща, които ще нося само един сезон.

LZ: Има ли някои модни правила, които стриктно следваш?

– Не си налагам ограничения. Най-важно е да стои красиво дрехата. Не се обличам мислейки си: “Сега закона на модата каза това не е окей”, обаче ако на мен ми харесва така, ще си го нося. Единственото, което се опитвам да спазвам е обувките и чантата да са поне един цвят. Например, ако съм с черни обувки да съм и с тъмна чанта. Не мога да сложа жълти обувки и оранжева …. Не, мога! (смее се). Зависи как ще ги съчетаеш!

теодора-николова-стълби

LZ: На какво залагаш повече, дрехата да е самостоятелна по себе си или да имаш с какво да я накичиш и да я направиш уникална. 

– А, не! Не обичам да накичвам нещата, предпочитам дрехата и аксесоарите да се допълват. Има дрехи, които не предразполагат към накичване.

LZ: Какво би си взела да облечеш на самотен остров? 

– Не бих заложила на токчета! Бих си взела някакви роклички, които да са ми удобни, както и ниски обувки.

теодора-николова-лято-тенденции

теодора николова червена рокля

теодора николова червени обувки

теодора николова черни обувки

теодора-николова-жълто

теодора-николова-аксесоари

теодора-николова-бели-кецове

теодора-николова-визия

теодора-николова-гривна

теодора-николова-жаби

теодора-николова-жълти-обувки

теодора-николова-жълт-клъч

теодора-николова-зелена-рокля-клъч

теодора-николова-зелен-пеплъм

теодора-николова-зелен-тоалет

теодора-николова-интересни-обувки-ток

теодора-николова-картина

теодора-николова-кожени-ръкавици

теодора-николова-обувки-ток

теодора-николова-обувки-червени

теодора-николова-обувки-черни

теодора-николова-очила

теодора-николова-пеплъм

теодора-николова-портмоне

теодора-николова-портмоне-кожа

теодора-николова-ресни

теодора-николова-рокля

теодора-николова-рокля-лятна

теодора-николова-сваровски