памела андерсън

Памела Андерсън отдавна вече не е Си Джей Паркър от “Спасители на плажа“, но като че ли този й емблематичен образ остава завинаги. Вече на 48, майката на двама вече пораснали сина предпочита да се занимава с режисура, да защитава правата на животните и да помага на нуждаещите се. Освен че остарява грациозно, блондинката не спира да се занимава с всякакви дейности – тя води готварско шоу The Sensual Vegan и заедно с приятелката си гримьорката Alexis Vogel създадоха козметична линия. Ето какво сподели откровено Памела Андерсън пред екипа на “Harper’s Bazaar” , който гостува в дома й за интервю.

Памела Андерсън – земна и все така привлекателна

памела андерсън

HB: В “Спасители на плажа” (“Baywatch”ти бе много млада. Имаше ли я онази типична неувереност, характерна за 20-годишните или винаги си се чувствала комфортно в тялото си?

П.А.: Чувствах се наистина удобно в кожата си и не се притеснявах особено. Смятах, че никой не е съвършен, а несъвършеността е привлекателна.  И знаете ли, аз щях да съм на плажа така или иначе и бях шокирана, че те искат да ме наемат и да ми плащат за това. Никога не съм смятала себе си за перфектно изглеждащ човек или жена. Дори не мисля, че до тогава бях носила често нещо червено. Но всеки път, когато сложех върху себе си нещо в този цвят, дори и червен маникюр, това ми носеше късмет. Толкова е странно.

памела андерсън

HB: 30 години по-късно, ти все още позираш за Playboy, а тялото ти изглежда абсолютно по същият начин. Как го постигаш?

П.А.: Мисля, че отчасти заслугата за това е на добрите ми гени. Късметлийка съм, практикувам пилатес от време на време, разхождам кучетата. Много съм активна, но не ходя на фитнес или на нещо друго. Майка ми се кълне в програмата “Weight Watchers”, където най-важното е храната. Упражненията са полезни за здравето, за намаляване на стреса и за стягане и оформяне на тялото, но за отслабването храната има 80% значение. Мисля, че здравословното хранене и разходките на чист въздух са най-доброто. Смятам, че когато започнеш да спортуваш в залата, покачваш теглото си, защото огладняваш повече. Поне при мен е така! Ако правя каквито и да е упражнения, след това ям двойно повече от обикновено. Но физическите упражнения са полезни за всичко останало.

памела андерсън

HB: Плаши ли те остаряването?

П.А.: Не, защото поглеждам приятелите си и те изглеждат красиво, и майка ми, и леля ми – отгледана съм от наистина забавни, вълнуващи жени.. Родителите ми можеше да нямаха нищо, но винаги имаха красива маса и бяха блестящи домакини на гостите си. А човек е толкова стар, колкото се чувстваа. Имам в предвид, че когато си в лоша връзка на 20, изглеждаш по-стара  и от 40-годишните. Мисля, че успешната връзка и позитивните хора наоколо, които те приемат каквато си, действат против стареене.  Състаряването се получава когато сме стресирани и се тревожим, когато завиждаме, когато сме гневни или огорчени от живота. Познавам много хора, които са имали трудно начало в живота си, а сега 20 години по-късно изглеждат много по-добре.

HB: Каква е твоята философия за красотата? Какво използваш всеки ден за разкрасяване?

П.А: Аз съм фанатик по отношение на използването на кокосово масло. Мисля, че е много добро за кожата, за косата и за всичко. Използвам го и за готвене, а също така и под душа или във ваната. Използвам го и като овлажнител за кожата на лицето и тялото ми, както и за косата. Не смятам, че онези скъпи продукти могат да свършат по-добра работа. Просто бъдете колкото се може по-естествени, забавлявайте се с прическата и грима си и бъдете красиви според собствената си гледна точка така, че да се чувствате уверена в себе си. Никой няма да ви съди дали изглеждате модерно, но има нещо, което винаги е на мода и е привлекателна – съчувствието. Някои жени обичат да изглеждат бляскаво. Аз се придържам към основното, класическото.

HB: Какво научи за красотата от снимачната площадка на “Спасители на плажа”?

П.А.: Бях покрита с “Bain de Soleil”. Много хора си рисуваха коремни плочки, но аз никога не съм го правела. Никога не използвах слънцезащитен крем, защото не вярвах в него. Винаги съм го усещала като химикали, които попиват в кожата ми, и които частично се отмиват и отиват в океана. Хората винаги ми казваха, че трябва да мажа цялото си лице, така че имах натурален слънцезащитен крем, който използвах понякога. През първият сезон не искаха да нося грим, искаха да изглеждам много естествено. Казах ОК и отидох при Лекси (гримьор) в 03:00 часа сутринта. Сложи ми очна линия и изкуствени мигли и така създадохме този образ. Така, когато ме видеха и кажеха, че вече съм гримирана, аз щях да кажа, че не съм. А когато снимах “Бодлива тел” (“Barb Wire”) мисля, че не бях спала добре от пет месеца. Заспивах с грима и след като се събудех на следващият ден само го коригирахме и снимахме три дни подред.

източник:harpersbazaar.com