Робърт Дауни Джуниър

Робърт Дауни Джуниър винаги е описван или като един от най-великите актьори на своето поколение, или като един от най-високо платените. В търсене на истината кое от двете определения за него е вярно, списание GQ Style направи дълго и подробно интервю със звездата, в което засегна както хипотетични въпроси за миналото, така и странните ежедневни навици на актьора и актуални теми, свързани със супергероя от “Железният човек”. Ето и част от него:

Робърт Дауни Джуниър за GQ Style

Робърт Дауни Джуниър

GQ Style: Мислиш ли, че по-младото ти АЗ би било изненадано да те види тук, където си достигнал до момента?

Робърт Дауни Джуниър: Да, но знаеш ли, тогава притежавах онази увереност, характерна за онзи тип мъже, които излизайки от колата си и говорейки глупости е много вероятно да бъде набит. Винаги казват, че ако си направиш списък с желания, често ще измамиш себе си. Защото обикновено всичко това е свързано с чувството на материално постижение.  И това, което аз открих с удивление, бе нещо от сорта на “О, Боже мой, пич! Ние имаме нещо като, офис!”

GQ Style: Какво мислиш, че по-младото ти АЗ би мислело специфично за “Железният човек”?

Робърт Дауни Джуниър: Първо, преди време референцията би била между Кристофър Рийв и Майкъл Кийтън. Нали? Така че, аз щях да съм някъде по средата или да си казвам:  добре, готини хора го правят. Но знам, че би трябвало преди това да съм прочел комиксите. Така че това, което щях да си кажа е: “Уф, наистина? Това е второ ниво супергерой!”

Робърт Дауни Джуниър

GQ Style: Какво ще посъветваш младите актьори, които искат да постигнат онова, което ти си успял?

Робърт Дауни Джуниър: Ако винаги говориш за всички готини неща, които ще направиш и не разбираш причината защо те все още не са се случили, защото нали знаеш (щраква с пръсти)… Те ще се изпарят още след  първото препятствие и нищо друго. Не трябва да се отказваш, независимо от това колко отхвърляне ще се натрупа върху теб.

GQ Style: Колко телевизора имаш в дома си?

Робърт Дауни Джуниър:  Отличен въпрос. Искаш да ти кажа число, нали? Пет.

GQ Style: Какво гледаш на тях?

Робърт Дауни Джуниър : Снощи гледах “Народът срещу О Джей Симпсън”. Предишната вечер довърших четвърти сезон на “Къща от карти“. Може би най-добрият до сега.  Очаквам с нетърпение и втори сезон на “Mr. Robot”, което вероятно е най-доброто нещо, което са давали през последните пет години.

Робърт Дауни Джуниър

GQ Style: Колко домашни любимци имаш?

Робърт Дауни Джуниър: Осем, ако не се броят рибите. Две котки, две кози, четири алпака.

GQ Style: Какво колекционираш?

Робърт Дауни Джуниър : Харесвам кристали и камъни.  Харесвам ретро автомобили. Но не мога да кажа, че имам онова, което се счита за колекция. Събирам началото на някоя колекция, а след това загубвам интерес.

GQ Style: Има ли някое произведение на изкуството, което е особено специално за теб?

Робърт Дауни Джуниър: Има една скица на баба ми, която е била модел на Vogue, която остана при третия й съпруг, но аз я получих по време на търг.

GQ Style: Има ли някаква нелепа привилегия, с която редовно се хвалиш?

Робърт Дауни Джуниър: Английска сол и сода за хляб. Аз силно препоръчвам това на всички. Ако пътувате, ако сте уморени, ако тренирате на най-високо ниво, ако сте стресирани, направете си вана с тези съставки.

GQ Style: Как си се представяш на 70?

Робърт Дауни Джуниър: Сирак.

GQ Style: Има ли определена възраст за пенсиониране в Холивуд?

Робърт Дауни Джуниър: Шестдесет и пет години.

GQ Style: “Най-скъпо платеният актьор в сета” или “един от най-великите актьори на своето поколение” – често са те определяли и по двата начина. Ако трябва да избереш само едно от определенията, кое би било то?

Прочетете цялото интервю тук.

източник:gq.com