Тейлър Суифт

Тейлър Суифт е обвинена в плагиатство. Певицата не зачита авторското право или поне такива са обвиненията срещу нея. Намери се жена, която да обвини звездата, че е използвала нейно произведение без разрешение – нещо, което от екипа на изпълнителката отрекоха да е вярно.

Алли Бъргиръс е изпратила отворено писмо до Тейлър Суифт, в което я обвинява за това, че е използвала лисицата, нарисувана от нея, за да промотира последния си албум “1989“.

Художничката разказва пред TMZ, че е очаквала от изпълнителката, която явно се бори за спазване на правата на артистите, да я обезпечи, но това така и не се случило. Хора от екипа на певицата се свързали с нея след скандала, но й предложили печалба с уловка – всички средства да бъдат дарени за благотворителна дейност на животните.

Защитниците от страната на Тейлър са отговорили пред медиите, че просто са публикували повторно парче изобразително изкуство от фен на певицата, но за да направят нещата както трябва са предложили на Алли такса за лицензирането й, която била “доста над разумната”. Освен това отричат да са имали изисквания относно това, какво ще прави с парите.

И ето, че нещата остават все така – Алли твърди, че не е получила пари заради предполагаемото условие за благотворителност, а отборът на Тейлър я смята за изнудвачка, която търси още долари и популярност.

А ето и снимките на рисунките на въпросната лисица. В ляво е оригиналът на Алли, а в дясно – използваната в поста на Тейлър с надпис ” Те са ловците, ние сме лисиците и бягаме…”.