Ревюта

Christian Dior – мода пролет-лято 2015

christian dior prolet lqto 2015

Парижката седмица на модата, не би била толкова бляскава, без един от най-големите имена на френската модна индустрия – Christian Dior, и супер-разкошната Christian Dior пролет-лято 2015 колекция! Кристиан Диор е човекът, който направи революция в света на модата превръщайки модата във форма на изкуство. Днес, около 50 години след смъртта на френския майстор, марката Christian Dior продължава да бъде една от най-известните и търсени брандове по целия свят, конкурентна на модни гиганти като Burberry, Prada, Chanel, Saint Laurent и Gucci. Мястото за шоуто на Christian Diort пролет-лято 2015 е един от най-невероятните пространства в новата история на модата. В „Cour Carrée“ на Лувъра, древното сърце на двореца, огледален издигнат трамплин, дотолкова идеално пасваща със средата, че дори не се забелязва.

Визиите Christian Dior пролет-лято 2015

christian dior prolet lqto 2015

Симънс толкова харесва това, което направи за Couture колекцията през миналия юли, че разширява експеримента си в готова за носене линия. Намирането на бъдещето в далечното минало – това е едно предизвикателство, което ще ангажира артиста във всяка една ера. Но преодоляването на това предизвикателство в ежедневните дрехи, са едно ново произведение. В началото на шоуто, роклите са предимно с дълги ръкави, но и тънки и нежни. Някои от тях са широки и безформени, докато други са закопчани около кръста с широки колани. Като цяло, Christian Dior пролет-лято 2015 е пропита с „диагоналност“. Колекцията е пълна с добре изрязани дълги кожени палта с колани, носени върху бели панталони, бели гащеризони с фини флорални мотиви и черни кожени колани, както и асиметрични рокли в тъмно кафява кожа.

По подиума на Christian Dior пролет-лято 2015

christian dior prolet lqto 2015

Креативният дизайнер на Dior Раф Симънс, също така демонстрира различни комбинации на наслояване, където цветовия контраст изиграва водеща роля. Бели панталинки с дължина до коляното, комбинирани с бледокафяви текстурирани горни части са били носени под тъмносини палта с изрязани ръкави, черни шорти с висока талия. Те идват в съчетание с оранжеви блузи „гарнирани“ с дълги сака, както и комбинации от черно-бели върхове и къси панталони, носени под дълги бродирани цикламени жилетки.

christian dior prolet lqto 2015

christian dior prolet lqto 2015

christian dior prolet lqto 2015

christian dior prolet lqto 2015

christian dior prolet lqto 2015

christian dior prolet lqto 2015