Тенденции

Бял костюм – символ на еманципацията

bql kostum bianca jagger

Колко ли не писахме за възвръщането на 70-те в модата? Писахме за хипи стила, споделихме с вас топ принтовете за сезона, отбелязахме и визиите с ресни, а сега дойде време да отделим цяла статия и за елегантният и изтънчен бял костюм! И ето ви още едно доказателство за очевидният тренд на сезона – цяла една отминала ера на хипари, рок музика и революции. Белите смокинги и костюми са носили едни от дивите на миналото. Една от феновете на белоснежните тоалети е легендарната Марлене Дитрих, която слага началото на masculine-feminine стила още в началото на миналия век. Друга модна икона обаче възвръща класическия бял костюм на модната сцена през 70-те и това е бившата жена Мик Джагър – Бианка.

Бял костюм – класа и се*сапил

marlen ditrih bql kostum

Близки на изисканата Марлене твърдят, че тя е била студена и отдръпната. Такова е нейното излъчване наистина, независимо дали е в строг бял костюм или в прозрачна рокля с много инкрустирани камъни по нея. Самата визия на Дитрих е като на ледената кралица – със кристално сини очи, платинено руса коса и високи скули и смразяващ от екрана поглед. Знаело се е, че грациозната германска звезда е имала множество авантюри, както с мъже, така и с жени. Дали това е била причината легендата да харесва да се дегизира в мъжки визии, само можем да гадаем, но пък е факт, че тази визия е безусловно нейна и трудно подражаема.

bql kostum bianka jagar svatba

Екзотичната Бианка възвръща модата на белия костюм през 70-те години на изминалия век. Тя е абсолютният идол на тинейджъри и модни стилисти заради екстравагантните си тоалети, които са далеч от кичозността. Гарвановата черна коса на Бианка и плътните червени устни изпъкват на преден план, когато актрисата и модел е облечена в емблематичния бял костюм. Тук трябва да сме благодарни на Мик за женкарството му, защото точно заради голямата му страст към красиви жени, Бианка става такъв хит през 70-те, когато Rolling Stones са в пика на кариерата си и всяка втора жена (не)благородно завижда на Госпожа Джагър. Сега през топлия сезон на 2015-та връщаме поглед към тези две великолепни жени, за да почерпим вдъхновение и да видим кои визии от модния подиум биха изглеждали най-добре върху нас.

Белият костюм – от миналото към настоящето

bql kostum marlen diitrih

christian dior bql kostum damski

damski bql kostum bouchra jarrar

damski bql kostum schiap

damski bql kostum tendencii

damski kostum bql badgley mischka

damski kostum bql jpg

haider ackermann bql kostum

alexandre vauthier bql kostum damski

armani bql kostum

 

bql kostum armani prive

bql kostum defile

bql-kostum-guy-laroche

bql-kostum-jenski-versace

bql-kostum-moden-podium

bql-kostum-ralp-lauren