modni tendencii lqto 2015

Тенденции пролет 2015 според Гугъл? Ами, да! Забравете за модния подиум! Изглежда, че Google има отговора на въпроса, кои са най-големите модни тенденции в момента. Според търсачката, има три “must have” тенденции за този сезон. Едните са вдъхновени от спорта – джогър панталоните (носени вместо дънки). Вторите са вдъхновените от 70-те панталони с широки крачоли, както и тюлените големи разкроени поли са особено популярни според Google за предстоящите летни сватби. Кои са тенденциите, които междувременно губят своята актуалност? Пеплъм роклите са едни от тях. “Хората са ги носели и са им се радвали, но сега трябва да са готови да продължат напред,” казва Лиза Грийн от Google пред The New York Times.

tendencii prolet 2015

Другата тенденция, която губи актуалност са скини дънките, поради простия факт, че жените са склонни да не мислят за тесни дънки като тенденция. Изрязаните бикини са изправени пред подобна съдба, тъй като жените в момента са на лов за ретро-вдъхновени бански костюми, които взаимстват от модели от 1960 г. като на модни икони като Бриджит Бардо. Google обяви, че тези заключения са направени на база анализа на търсените облекла от началото на 2014 г. и началото на 2015 г., за да сравнят кои елементи са все по-популярни и от кои потребителите губят интерес. Ето и по-нагледно актуалните тенденции пролет 2015 според Гугъл.

tendencii prolet 2015 sportni pantaloni

1. Джогър Панталони

Атлетичните панталони са основна тенденция в течение на последната година, така че не е голяма изненада, че именно те са тренд в Google. По-специално, анализаторите на данни на Google посочиват, че хората използват Google, за да разберат кои са най-добрите марки и кои са най-добрите сделки за момента. Най-търсеният стил? Това са джогър панталони с принт на емотикони.

tendencii prolet 2015 jalti pantaloni

2. Панталон с широки крачоли

70-тарската мода е навсякъде за пролетта, но според Google панталоните с широки крачоли или също така познати като “палазо” панталони, са най-актуалният тренд из стила на 70-те години. Анализаторите на данни на Google посочиха, че тенденцията се разпространява благодарение на знаменитости като Соланж, Ким Кардашият и Дженифър Лорънс, която е направила тенденция да изпъкне в “American Hustle”.

tendencii prolet 2015 razkroena pola

3. Полите от тюл

Точно навреме за летните сватби, тюлените поли са топ тенденция през тази година. Жените търсят поли от тюл в цветовете на дъгата (и дори в цвят на дъга са трендови), но в черно и бяло са най-популярните. Жените не изглеждат заинтересувани само от закупуване тюл поли, те също се интересуват от това сами да си направят, чрез видеоклипове в YouTube.