Развлечения

Фестивали през април

festivali prez april

За любителите на фестивалите, днес сме решили да ви зарадваме с малко информация, относно кои са фестивали през април. Историята на фестивалите идва от далечното минало. В началото, когато фестивалите са се появили те се организирали от общност, която чества празник характерен за нея. По този начин представляват забавление за населението. Такъв тип празници приобщават населението към религиозни, социални и географски групи. Понякога фестивалите се фокусират върху културни или етнически теми. Днес фестивалите са много разнообразни и с различна тематика. Ето и някои от тях, които предстоят през април.

Фестивали в България

festivali april balgaria flora

Национална изложба на цветя „Флора“ в Бургас – 27.04.2015

Това е най-популярният фестивал през април в морския град. За всеки, който свързва името на Бургас предимно с морето, е интересно да научи, че в рамките на един месец през пролетта  в града се организира Националната изложба на цветя, наречена “Флора”, която е с международно участие през последните години. Известна, като най-красивото градско събитие, до момента е имало двадесет и седем издания.

По време на “Флора”, в изложбените халета можете да се насладите на разнообразни видове листно-декоративни растения, саксийни култури, да си закупите различни художествени изделия или лека градинска техника. Демонстрациите на аранжировки и тематичните конкурси са част от атракциите за посетители и участници. Целта на изложението е да популяризира българския и световен опит в производството на цветя и декоративна растителност, паркоустройството и озеленяването. Девизът на изложбата е: “Природа – Човек – Хармония”. Обичайното време за откриване на цветния фестивал е краят на месец април, а място за провеждане – Приморски парк, гр. Бургас.

Фестивали в Европа

festivali april evropa snoubombing

Фестивал „Снежно бомбандиране“ 2015 (Snowbombing 2015) – 06-11.04.2014

Едно от най-вдъхновяващите места за фестивали през април. Мястото е Mayrhofen, Austria. Фестивалът започва с  2Mandjs (DJ set), Aartekt, Breakage, Cristoph, Daddy nature, Cadenza, Dubfire, Eats everithing, London Elektricity, Mark Roberts, Rudimental и други. Основни артисти са Basement Jaxx, Carl Cox, Fatboy Slim, Skrillex.

festivali april evropa kaprizi

Фестивал „Капризи“ (Caprices festival) 2015 – 09-12.04.2015

Ще се проведе за 11-та поредна година в град Кранс-Монтана, Швейцария (Crans-Montana). Намира се на 1500 метра надморско равнище. Разполага с добри писти и можете да купонясвате и да слушате хубава музика, докато се спускате по тях. Всяка година в града идват около 100 хиляди посетители, за да се насладят на различни артисти. Тази година главни действащи лица в шоуто ще са Robert Plant, Björk, Fatboy Slim, Lou Reed и Iggy Pop.

festivali prez april evropa tribeka

Филмов фестивал „Трибека“ (Tribeka film festival) – 15-26.04.2015

Фестивалът е основан през 2002 година от Робърт Де Ниро Джейн Розентал и Крейг Хаткоф, като отговор на атаките срещу Световния търговски център. Замисълът му е да се насърчава икономическото и културно възраждане на Долен Манхатън, чрез годишен празник на филма, музиката и културата. Мисия на фестивала е да популяризира град Ню Йорк, като основен кино център и улесни режисьорите да достигнат до възможно най-широка публика. Събитието е една невероятна възможност да се запознаете с разказвачи, художници, програмисти и дизайнери и създадете нови идеи в областите заедно. Тази година организаторите са насочили вниманието към процеса на създаване на творческо участие. Екипите могат да предложат идеите си и онлайн. Темата на фестивала е за мобилното разказване на истории, за заобикалящата ни среда и природа. Как една история може да бъде подобрена от интелигентни природни домове? Критериите за участие с проект във фестивала можете да намерите в сайта на събитието.