Изумителни пейзажи по света

пейзажи

Изумителни пейзажи по света, които  гледате възхитено с отворена уста.

Има много места в този свят, които изглеждат толкова невероятно, че всичко, което може да направите, след като ги зърнете, е да се взирате в тях с отворена уста, поразени от гледката. Ето 15 такива места, които са нищо повече от спираща дъха. Ние бихме искали да посетим всички тези места и да видим реално със собствените си очи тези неописуеми морски пейзажи, свежи пролетни пейзажи и приказно красиви пейзажи някой ден. Но за сега можем да ги поставим като пейзажи за десктопа на компютъра си и да си мечтаем, защото са просто фантастични!

Изумителни пейзажи по света

пейзажи

Мостът над ледника Дахщайн, Австрия.

Над ледника Дахщайн в Австрия се намира един от най-високите мостове в света. Гледката от него е великолепна, без съмнение, но ако не сте фен на височините, това може да не е най-добрата дестинация за вас!

пейзажи

Мястото, където пустинята Намиб среща Атлантическия океан.

В пустинята Намиб в Южна Африка се намират някои от най-високите и най-впечатляващите пясъчни дюни в света. Те стигат чак до ръба на Атлантическия океан, създавайки наистина вълшебна гледка и възхитителен пейзаж.

пейзажи

Остров Скай, Шотландия.

Остров Скай в Шотландия е известен със свите впечатляващи пейзажи и невероятната дива природа. Той рисува един вълнуващ, неравен красив пейзаж, напълно лишен от хора, но обиспан със свирепи живописни планини, древни крепости и ясни сини езера.

пейзажи

Дванадесетте апостоли, Австралия.

Дванадесетте апостоли са ред на варовикови скали, стърчащи от океана край бреговете на Националния парк Port Campbell в Австралия. Те са формирани от хиляди години, в следствие на геоложката дейност и движението на океаните.

пейзажи

Баган, Мианмар.

В древния град Баган можете да намерите множество будистки храмове и манастири. Много отдавна, тук е имало повече от 10,000 активни религиозни центрове, а днес все още има около 2200 от тях. Благодарение на тях, пейзажът тук е като нищо друго на Земята.

пейзажи

Връх Виктория, Хонг Конг.

Връх Виктория, разположен на запад от Хонг Конг, предлага прекрасна гледка към този невероятен град през нощта. Трудно е да си представим, че бимте могли да намерим по-впечатляващ градски пейзаж някъде другаде по земното кълбо.

пейзажи

Лунният мост, Тайван.

Той е главната атракция на парк Dahu в град Тайпе, Тайван. Мостът е осветен от водата по време на часовете на здрача, създавайки абсолютно приказен архитектурен пейзаж, който изглежда като изработен от огледала.

пейзажи

Белите скали на Доувър, Англия.

Тези известни варовикови скали могат да бъдат намерени на брега на Кент. Те са били използвани още от древни времена от рибаитер, за да се ориентират и действат като първата индикация, че приближават Англия от морето. Именно тези скали са накарали римляните да наричат Англия „Албион“ (от думата Албус, „бяло“).

пейзажи

Тролският език, Норвегия.

Тази поразителна каменна издатина се формира от парче скала, откъснато от тялото на планината. То виси на 350 метра над езерото. Разбираемо е, че е доста трудно да се стигне – единственият начин е пеша с ходене по 12км писта.

пейзажи

Планината Корковадо, Рио де Жанейро, Бразилия.

На върха на планината Корковадо, където се намира световно известната статуя на Христос Спасителя, можете да изпитате една наистина уникална, вълнуващо перспектива към оживения град Ри и планината Захарната глава.

пейзажи

Великденски остров.

Островът е парченце празна земя, изгубено в необятността на Тихия океан. Гледката по залез слънце на фона на неговите известни каменни статуи е твърде красива, за де опише с думи.

пейзажи

Пещерата Мелисани, Кефалония, Гърция.

Според гръцката митология, тази пещера е била обитавана от нимфи, които изкушават преминаващи моряци към тях с невероятната си красота. Но в днешно време, няма нужда да се принуждава някой да отиде там. Повечето посетители са повече от готови да зърнат удивително синята вода със собствените си очи.

пейзажи

Килиманджаро, Танзания.

40,000 туристи изкачват връх Килиманджаро всяка година, без да се броят всички водачи и помощния персонал, които са с тях. Не е трудно да се види с какво ги привлича. Дори от разстояние, тази планина е невероятна гледка. Гледката от върха – още повече.

пейзажи

Камбрийски хотел в Швейцарските Алпи.

Този хотел е разположен в най-изящно красивите планини на швейцарските Алпи. От всички места, споменати тук, може би този пейзаж е най-подходящ за думата „спиращ дъха“ . Романтичният, неравен ландшафт е обект на много приказки.

източник:brightside.me