Развлечения

Готови ли сте за татуировка

gotovi li ste za tatuirovka

gotovi li ste za tatuirovka

Готови ли сте за татуировка ? Това вълнуващо и забавно хрумване оставя трайни следи върху кожата на тялото ви и затова не трябва да се прави с лекота. Решението изисква повече обмисляне в сравнение с това, да си купите нови обувки, например. Като се започне с избора на правилния татуист, дизайна или шрифта на татуса до мястото, на което искате да запечатат мастилото върху кожата ви, има и други неща за решаване, преди още кракът ви да е пристъпил прага на студиото. Ето какво ни посъветва Хектор Даниелс от Bang Bang Tattoos в Ню Йорк.

Готови ли сте наистина за татуировка

tatuirovka gotovi li ste

Вземете решение относно дизайна

Когато става въпрос за безопасността на спонтанното решение да добавите перманентно произведение на изкуството към тялото си, е добре да решите предварително какво точно искате. Обмислете добре идеята и след няколко дни отново проверете дали все още сте на същото мнение. Попитайте близките си какво мислят – може да им хрумне някоя по-добра идея, за която не сте се сетили до сега. Не бързайте с решението и отидете да ви направят татуировка чак когато сте напълно сигурни какво изображение искате да носите върху себе си.

Мястото на татуировката е ключово

Дали искате рисунка, която да се намира на видно място върху тялото ви или предпочитате по-скришен участък от кожа, който лесно да прикриете от родителите или шефа си? Даниелс споделя, че много от клиентите му се притесняват за мястото на татуса, от перспективата на болката, която ще изпитат, докато им се рисува, защото в края на деня, татуираното място ще боли независимо къде е върху тялото. Локацията е нещо, което трябва да имате в предвид за визуални цели. Според татуиста, мястото на поставяне е много важно, защото може да се избере перфектна татуировка, но поставена на неподходящо място, тя вече няма желаният ефект. Ако се колебаете относно избраното място, просто се погледнете в огледалото и се опитайте да си се представите с изрисувана татуировка точно там. Как се чувствате и как смятате, че изглеждате отстрани? Ако отговорите и на двата въпроса са положителни – действайте.