Книги

Ад от Дан Браун

Даниел „Дан“ Браун е американски писател на трилър романи. Дан Браун е роден и израснал в Ню Хемпшире, САЩ. Интересите му към пъзелите и загадките идва от тяхното постоянно присъствие в дома му. Като дете Дан прекарва доста часове в изработка на анаграми и кръстословици. По-добре познат е от 2003 година, когато излиза книгата му „Шифърът на Леонардо“. Книгите му се отличават с повтарящите се теми за криптографията, ключове, символи, кодове, и конспиративни теории. Преведени са на 52 езика. По време на почивка си в Таити през 1993 г., Браун прочита романа на Сидни Шелдън „Конспирацията на Домсди“ и се вдъхновява да стане писател на трилъри. По време на интервю през 2006 година писателят заявява намерението си да напише 12 книги, включително Робърт Лангдън. Героите в книгите на Браун често носят имената на реални хора в живота. Робърт Лангдън е кръстен на Джон Лангдън, художникът, който е създал амбиграмите, използвани за компактдиска „Ангели и демони“ (Angels & Demons) и романа.

„Ад“ от Дан Браун

ad ot dan braun

Ад“ е мистериозен трилър роман от Дан Браун. Написан е през 2013 година. Беше провъзгласена за „най-продавана книга“ от „Ню Йорк таймс“.
В сърцето на Италия, харвардският професор по символика Робърт Лангдън е въвлечен в мъчителен свят центриран върху един от най-издръжливите и мистериозни литературни шедьоври в историята… Дантевия ад.
Лангдън и Сиена трябва да разгадаят серия шифри, скрити дълбоко в някои от най-прочутите творби на Ренесанса – скулптури, картини, сгради, за да открият отговора на загадка, която може би ще им помогне да спасят света от ужасяваща заплаха. На този фон, Лангдън води битки със смразяващ противник и се бори с гениално измислена загадка, която го въвлича в пейзажа на класическото изкуство, тайни проходи, и футуристична наука. Лангдън се опитва да намери отговори и да решат на кого да се доверят преди светът да бъде безвъзвратно променен.
Романът се разиграва на невероятен фон, вдъхновен е от една от най-зловещите литературни класики в историята. „Ад“ определено е книга която завладява с пълна сила и предизвиква размисъл върху загадки. Ще бъдете въвлечени в една задъхана надпревара с времето, която ще ви грабне още от първата страница и няма да ви остави до последната.

Inline
Inline