Развлечения

Начинът на хранене издава личността

hranene

Ако се вярва на науката и психологията, ние никога не правим нещата просто така. Зад всяко действие се крие определен смисъл и дори обикновени неща като ежедневното хранене могат да бъдат „разчетени“от специалистите. Оказва се, че има девет различни начина на дъвчене и преглъщане на храната  и всеки от тях се свързва с определени личностни черти, които произлизат от други аспекти на живота. Ето как да разберете най-лесно какъв човек стои срещу вас, докато обядвате или вечеряте с него. Може да го разгадаете лесно хапка по хапка.

Начинът на хранене издава личността

hranene

Бавен начин на хранене:

Това е тип човек, който отделя достатъчно време за всичко и с цялото си сърце вярва в идеята, че качеството е по-важно от скоростта.  Живее в настоящето и наистина се наслаждава на всичко около него.

Бърз начин на хранене:

Кората, които бързо отхапват, дъвчат и преглъщат обикновено са натоварени с куп задачи. Те са конкурентни личности и предпочитат да изпреварят крайните срокове. Има вероятност да поставят нуждите на останалите пред своите, макар да е важно да отделят и време за себе си.

Организиран начин на хранене:

Хората, които предпочитат всяко нещо в чинията им да бъде на определено място и без опасност да се смеси или докосне до останалите храни в порцията, обикновено също са толкова подредени и организирани и в живота. Редът им дава усещане за контрол и има тенденция да бъдат непреклонни, когато се изисква малко повече гъвкавост от тях.

Приключенски начин на хранене:

Хората, които подхождат с дързост към храненето и са готови да експериментират с храната обикновено са опитали почти всичко във всеки аспект на живота си. Поемат смело рискове и никога не се страхуват от предложена нова идея или план.

Избирателен начин на хранене:

Онези, които проявяват понякога досадна капризност към храната си са хора, които обичат да се намират в зоната си на комфорт и да знаят точно какво се случва около тях. Те са любопитни, не се страхуват да задават въпроси и обичат да учат нови неща.

Изолиран начин на хранене:

Хората, които предпочитат да се хранят сами са ориентирани към детайлите. Те довършват едната храна, преди да преминат към следващата. Предпазливи са, премислят добре всичко, но е добре да осъзнаят, че останалите не винаги виждат нещата по начина, по който го правят.

Смесен начин на хранене:

Онези, които обичат да разбъркат и смесят всичко, което се намира в чинията пред тях, преди да започнат да го ядат обикновено са дружелюбни и приятелски настроени. Те умеят да се натоварват с много задачи, което ги излага на риск да се ангажират и пренатоварват прекалено много.

Споделен начин на хранене:

Хората, които вечерят с вас обикновено знаят за какво става дума, те чуват как схрусквате, дъвчете и се наслаждавате като цяло на това, което правите. Невъзмутимият дух показва, че не им пука  какво мислят другите и се чувстват удобно в кожата си и се приемат такива, каквито си.

Подготвен начин на хранене:

Правилното нарязване на съдържанието в порцията на хапки, приготвени по идеален начин, показва мисъл за нещата в перспектива. Хората, които се хранят по този начин са амбициозни в професионалните си цели и винаги готови да се справят със започнатите планове и бъдещите ангажименти, планирани с приятелите и семейството им.

източник:glamour.com