По женски

10 неща, които мъжете харесват в жените си

неща които мъжете харесват

неща които мъжете харесват

Въпреки че съпругите никога няма да получат толкова благодарности, колкото заслужават за всички грижи, които полагат за съпрузите си, има поне 10 неща които мъжете харесват в жените си и макар не винаги да ги изричат на глас, дълбоко в себе си го осъзнават и са благодарни. Така че, уважаеми дами, ако се чудите какво обича вашият любим във вас, четете внимателно надолу.

Ето какво споделят мъжете:

1. Съпругите ни обичат въпреки нашата глупост

Трябва да се признае. Някои мъже правят глупости и техните жени обикновено завъртат очите си, докато едновременно с това клатят глави. Иронично, но дори след като кажем или направим неща, които са отвъд нашата граница на брилянтност, те все още ни обичат. Съпрузите непрекъснато дишат с въздишка на облекчение всеки божи ден, знаейки, че жените им ги обичат въпреки тези действия.

2. Съпругите ни завиват, когато сме болни

Мъжете са истински страхливци, когато става въпрос за болести. От друга страна, жените често могат да боледуват с дни, преди да разберем за това. Дори когато са болни, те продължават да се занимават с ежедневните си ангажименти, като че ли всичко е наред. Но когато мъжете в къщата се разболеят, се получава ситуация от типа „заведи-ме-в-спешното“. Дори знаейки, че състоянието ни не е толкова сериозно, те отделят време да ни поглезят с грижи и внимание, даже си взимат почивен ден, за да ни лекуват. Кога за последно някой мъж си е взел почивен ден, за да се грижи за болната си съпруга? Жени, обичаме да ни завивате!

3. Съпругите ни приготвят любимите ястия

Трябва да се възхищаваме на жените си за това, че знаят истинския източник на нашата мотивация – стомасите ни. Това са махащите от скарата свински пържоли, ребърца, печени картофи, стек или свеж ягодов пай. Или дори аспержи, които водят до поддаване на желанията на съпругата ни. Въпреки, че те работят, жените ни все още са склонни да се усъвършенстват в кухнята. Разбира се, много съпрузи са измисляли нещо за готвене, но много от нас не трябва да го правят.

4Съпругите знаят къде е всичко

Забелязали ли сте, че когато попитате: “ Хей, скъпа, знаеш ли къде е (каквото и да е) те винаги знаят точното местонахождение?  Могат да ви кажат къде сте оставили ключовете за колата, панталоните, които толкова много обичате или телефона. Обикновено, те знаят местата на всичко, защото поставят вещите ни на места, които са по-подходящи и където са се съхраняват в безопасност, докато ни потрябват. Почти е тайнствено как те винаги знаят, но е така. И ние сме им благодарни и ги обичаме за тази им черта.

5. Съпругите казват правилните думи

Светът трябва да се учи от нашите жени. Те казват правилните неща в точното време. Плюс това, когато съпрузите кажем нещо, което вероятно не е трябвало, съпругите ни са тези, които оправят вербалната ни каша или ни сръчкват, да се поправим и да излезем от неудобната ситуация. В онези лоши дни на работа или дори когато сме загубили нещо важно за нас, те са тези, които знаят точните думи, с които да ни накарат да се чувстваме по-добре. Ето и за това ги обичаме.

6. Съпругите ни са по-умни от нас

Признаваме си – жените ни са по-умни от нас. За щастие, ние сме женени, така че сме взели до себе си за спътник в живота някой по-интелигентен, по-ярък и по-добър от нас. Разбира се, понякога не го признаваме, но дълбоко в себе си знаем, че е истина. Съпругите и жените са просто естествено по-прагматични и осведомени за начина, по който нещата трябва да бъдат. Ето защо, винаги можем да разчитаме на тях.

7.  Съпругите предвиждат нещата

Жените са като радари. Те знаят неща, които дори още не са се случили или очакват от какво ще се нуждаем, доста време преди да имаме нужда. Обичаме съпругите си заради тази тяхна  характеристика. Тя ни пази от неприятности и създава невероятни възможности за нас в краткосрочен и в дългосрочен план.

8. Съпругите просто се справят с нещата

Жените обикновено не чакат и не губят време за нещата, които така или иначе трябва да се направят. Когато забележат нещо, което трябва да се свърши, то се свършва. И дори, често без да забележим това. Или забелязваме, след като те ни напомнят отново след 3-4 седмици и се сетим, че е трябвало да се заемем с решението на проблема.

9.  Съпругите помнят това, което ние сме забравили

Мъжете имат склонността да забравят неща още в момента, в който са им казани. Жените, от друга страна, имат невероятна памет – за добро или за лошо. Те могат да помнят всички смешни неща, които съпрузите им са правили. За щастие, повечето жени гледат от различна гледна точка или дори направо прощават на мъжете си заради същите тези глупави неща. И в този случай, мъжете харесват в жените си именно тази им черта.

10. Съпругите, които имат деца са невероятни майки

Жените с деца – независимо колко – са невероятни. Според проучвания, положителните нива на образование при децата са основен резултат от майките и тяхното собствено образование. Разбира се, майките правят много повече от това да възпитават и обучават наследниците си, както и да им помагат с домашните и ученето. Те са позитивни ролеви модели. В много случаи, когато децата напуснат дома и се обаждат вкъщи, те винаги търсят да чуят първо майка си. Професионално успелите пораснали деца най-често споменават майките си, когато говорят за своя успех.