jena

15 неща, които всяка пораснала жена трябва да изхвърли от гардероба си.

Макар да е вярно, че тенденциите са циклични, а платовете стават за многократна употреба, някои неща е по-добре да останат в миналото. И това не важи само за неудобните ситуации, характерни за младостта, а също так и за остатъците от това време, отлежаващи в гардероба. Изчистете дрешника и (съвестта си) от тези вехти предмети, които заемат ценно място за спомени в него, вместо да освободят пространство за нови и по-красиви неща.

15 неща, които нямат място в гардероба на 30 годишната жена

 1. Стари шаферски рокли. Повярвайте – няма да искате да облечете това нещо отново, но някоя закъсала абитуриентка, която е останала без рокля за бала би й се зарадвала.

 2. Стари костюми за Хелоуин. Онези преправени дрехи на привлекателна скаут или на жената-котка за съжаление все още пазят в себе си мирис на алкохол и цигари, нали? По-добре изненадайте всички с нещо различно за следващия празник на Вси Светии.

 3. Истински болезнени и подлудяващи ви обувки на висок ток. Усещате ли болка всеки път, щом обуете онези красиви, но адски неудобни токчета с които мислите, че изглеждате привлекателна? Едва ли е толкова привлекателна с локвата кръв под краката ви. Изхвърлете ги и си купете някои нови и много удобни, с които ще се чувствате привлекателна, докато се разхождате.

 4. Всичко с петна или дупки. Вероятно сте опитали да ги закърпите или да ги почистите, но вече е време да ги изхвърлите.

 5. Сутиени, които вече са променили цвета и формата си. Бельото може и да е много скъпо, но гърдите ви имат нужда от нещо свежо и ластично. Да не говорим за мъжа до вас.

 6. Бикини, които нямат добър вид. Има ли нужда от обяснение защо?

 7. Клинове, които имат прозрачни части.

 8. Тесни рокли по тялото. По-конкретно тези, които са по-къси, отколкото е прилично да носи една дама, които иска да я възприемат на сериозно.

 9. Неудобни костюми. Особено онзи, с които отидохте на първото си интервю за работа.

 10. Импулсивни покупки, за които чувствате вина. Само защото сте видели нещо на разпродажба и сте го купили “за всеки случай”, без дори да пожелаете да го облечете след време не означава, че трябва да стои захвърлено в гардероба ви завинаги. Нито сте длъжни да го гледате  всеки ден … десет години по-късно.

 11. Комично смъкващи се дънки. Дните на  Бритни в “Slave 4 U”  отминаха отдавна, а в гардероба ви няма излишно място за дрехи за тийнейджърки, които никога повече не трябва да обличате.

 12. Велурени анцузи. Същото ера, същата логика. Нищо не казва, “Аз имам нула стил и разполагаем доход” по-бързо от един спортен костюм, който прилича повече на кърпа, отколкото на дреха от 2004-та.

 13. Фестивално облекло. Обичайте музиката на открито колкото си искате, само не съхранявайте дрехи, които сякаш сте взели назаем от каталога на  Free People.

 14. Стари тениски, които вече не ви стават. Ако са здрави и не искате да ги изхвърляте, помислете за друго място за съхранение, докато ги оставите като наследство за поколението си.

 15. Тесни дрехи. Всичко онова, което пазите за дните “когато отслабна или поне се отърва от няколко килограма”, за да се поберете в тях ще ви напомня всеки ден негативно за това, че вече не сте на 20 и тялото ви не е същото. Вместо това наградете усилията си във фитнес залата и спазването на диета с нещо ново и готино. Вече определено ще имате място къде да го сложите в гардероба си.

източник:purewow.com