качества

13 женски качества, които мъжете намират за неустоими.

Тези, които смятат, че са привлекателни стават считани за привлекателни от другите.”
Йохан Волфганг фон Гьоте

Какво представлява женската привлекателност? Какви физически и лични качества притежават жените, които веднага приковават мъжкото внимание и липсват на останалите, които изглеждат по-малко атрактивни за силния пол?

Предлагаме ви списък с всички личностни качества, които могат да направят всяка дама популярна и желана, независимо дали тя самата осъзнава това. А вие кое свое качество смятате за силно свое оръжие?

13 женски качества, които мъжете намират за неустоими

“Нищо не прави една жена по-красива от убеждението, че тя е красива.”
София Лорен

 • САМОУВЕРЕНОСТ.

Ако една жена е твърдо убедена за себе си, че е неустоима, за света като цяло не остава друг избор, освен да се съгласи с нея. Обикновено на вид момиче, което е в мир с външния си вид има далеч по-големи шансове да стане популярно сред противоположния пол, отколкото красавицата, който се тормози всеки път, когато открива една малка пъпка на носа си. Самоуверените жени никога не са критични към себе си на публични места. Те излъчват сила и сексуалност – качества, които мъжете винаги бързо оценяват.

 • ЖЕНСТВЕНОСТ И БЕЗПОМОЩНОСТ.

“Лесно е да бъде красива; трудно е да изглеждаш така.”
Франк О’Хара

Силния пол е склонен да даде предимство на женствените, безпомощно изглеждащи момичета, които позволяват на мъжа да бъде мъж. Да спечели привързаността на една жена, да се грижи за нея, отговаряйки на повика й за помощ – всичко това поставя мъжа в естествената му природна стихия, карайки го да се чувства голям и силен. Но тук е важно да не се надцени ситуацията, а очевидно фалшивата, преувеличена безпомощност ще служи само, за да пдразни мъжа.

 • ДОБРОТА.

Красотата е друго обещание за щастие.”
Фридрих Ницше

Добросърдечността и готовността да се грижи, да обича и да прощава – това са нещата, които отличават една наистина красива жена от симпатична, но бездушна кукла. Да бъдеш в състояние да видиш хубавото във всяка ситуация, за да гледаш на света с чисти очи, да обичаш и да си съпричастна са качества, които ви правят привлекателни за околните, независимо от външния ви вид. Добре известен фактът е, че за хората, които търсят доживотен партньор, добротата и вътрешна добрина са качествата, които имат най-голямо значение.

 • НЕЗАВИСИМОСТ.

“Сексапилът е петдесет процента това, което имаш и петдесет процента, от това, което хората мислят, че имаш.”
София Лорен

Мъжете са склонни да бъдат очаровани от целенасочени жени и ги предпочитат пред пасивните, зависими видове. Една наистина привлекателна жена винаги знае точно какво иска. Когато се сблъсква с трудности, тя никога не губи времето си, за да търси други виновни за грешките й. Тя е господарка на съдбата си и това е, което я прави вълнуваща.

 • СПОСОБНОСТ ДА ЖИВЕЕ ТУК И СЕГА.

“Поговорката, че красотата е в дълбочината на кожата, не е само повърхностна поговорка.”
Хърбърт Спенсър

Жените, които знаят как да живеят тук и сега, за да присъстват наистина в собствения си живот и да се насладят в всеки изминал момент, винаги успяват да станат могъщи магнити за мъжете. Мъжете приемат за истинско удоволствие в обществото някой, който се приема такъв, какъвто е и продължава да бъде благодарен на живота, без значение за какво. Жизненост, оптимизъм, способността да устои на изкушението да хленчи и да критикува другите – тези качества са определени да блеснат и да ви направят обект на любов и внимание.

 • ТАЛАНТ ДА ПРЕДСТАВЯ САМА СЕБЕ СИ.

“През годините съм научил, че това, което е важно в една рокля, е жената, която я носи.”
Ив Сен Лоран

Добре поддържаната, чиста и с вкус облечена жена, която знае как може да печели от предимствата си и прави всичко, за да акцентират върху тях, винаги ще успее да впечатли. Мъжете не се интересуват дали дрехите й следват най-новите модни тенденции, но те винаги забелязват, когато роклята идеално прегръща извивките на тялото й.

 • ДОБРА ДОМАКИНЯ.

Царството на жената е царство на нежност, изисканост и толерантност.”
Жан-Жак Русо

Колкото и да ги заболи някои дами да чуят това, добрата домакиня се нарежда много високо в списъка с качества, които мъжете ценят най-много. Една жена, която може да готви и да пази къщата подредена е в състояние да привлече всеки мъж, като създава специална атмосфера на топлина и уют. За противоположния пол, а добрата домакиня въплъщава понятията спокоен отдих и тишина, домашно щастие.

 • СПОСОБНОСТ ДА ПРЕГЪРНЕ ЩАСТИЕТО.

“Една наистина щастлива жена докарва някои мъже и почти всяка друга жена до абсолютна удост”.
Джон Ървинг

Мъжете не харесват жени, които се дразнят лесно и са постоянно недоволни от нещо или от някого,както и жени, които мислят, че другите хора са задължени да ги направят щастливи. От друга страна, предоставяйки възможност на щастието, не забравяйки да ценим хората, които познаваме и забелязвайки положителните страни на живота, ние се превръщаме в ярък човек, около който всеки иска да бъде.

 • ДА ПРОЯВЯВА ИСКРЕН ИНТЕРЕС.

“Една жена има само един начин да бъде красива, но стотици начини да бъдат очарователна.”
Монтескьо

Един от най-сигурните начини за улавяне на сърцето и ума на избрания от вас мъж е да покажете истински интерес във всички аспекти на живота му. Демонстрацията на естествено и искрено съчувствие никога не отива недооценена. В същото време, една наистина привлекателна жена не трябва да се страхува да се остави да узнаят  собствените й желания – било то в ресторанта или в леглото.

 • КОМУНИКАТИВНИ УМЕНИЯ.

“В крайна сметка какво е великолепието? Проявата на такт за подсещане,

когато никой не гледа и повторение, когато всеки гледа.”
Франсис Скот Фицджералд

Мъжете търсят компанията на отворени, общителни жени, които могат да поддържат един интересен разговор, без да се държат така, сякаш знаят всичко. Наистина изкусителната жена е остроумна, но никога объркваща. Тя винаги показва истински интерес във всичко, което мъжът срещу нея казва, позволявайки му да се чувства умен, находчив и внушителен. Една жена, която знае как да слуша, винаги е желан спътник.

 • ГРАЦИОЗНОСТ.

“Няма грозни жени; има жени, които не знаят как да изглеждат привлекателни.”
Жан де ла Брюйер

Жестовете на привлекателната жена са плавни и грациозни. Тя притежава идеална поза и завладяваща крачка. Движенията й говорят на самочувствие и са в мир с цялото тяло. Неподражаемият начин, по който тя люлее бедрата си, докато ходи, има хипнотичен ефект върху членовете на противоположния пол.

 • ПОКОРЯВАЩА УСМИВКА.

“Нищо не ни прави по-привлекателни, отколкото доброто настроение.”
Ефим Шпигел

Усмихнатите жени с добро чувство за хумор имат много по-добри шансове за привличане на мъжете, отколкото постоянно намръщените типове, които винаги са недоволни от нещо. Сияйната усмивка е не само знак за весело поведение – тя също предава енергия и жизненост. Вглеждайки се в блестящите радостни очи на една красива жена, един мъж вижда обещание за удоволствие и щастие напред.

 • ЕСТЕСТВЕНОСТ И ИСКРЕНОСТ.

“Мисля, че сексуалността е привлекателна само, когато е естествена и спонтанна.”
Мерилин Монро

Всякакъв вид преструвка отблъскват. Наистина примамливата жена е естествена, отворена и без комплекси. Мъжете са привлечени от искреността й.

 

източник:brightside.me