Пътешествия

Уникални места по света, които да откриете

mesta po sveta hobit kashti nova zelandiq

Случвало ли ви се е да се замислите колко много уникални места по света има, които да откриете, да опознаете, на които да се полюбувате и най-вече да споделите с любим човек? Във всеки от нас се крие малък или голям откривател. Не всеки обича да пътува, но всеки обича да опознава нови неща всеки ден. Ако вие сте авантюристична личност и пътищата и новите места ви зареждат с положителна енергия, сме сигурни, че ще въздишате докато четете редовете по-надолу.

Красиви уникални места по света, които да споделите

mesta po sveta plitvishki ezera harvatiq

Отидете ли на някое от тези уникални места по света, няма да можете да се наситите на гледката ви и сърцето ви ще иска да се върне отново. Човек трябва да е жаден за нови приключения и опознаване на нови непознати земи („нещотърсач“), за да е сигурен, че не е изживял живота си напразно. Дори Пипи Дългото Чорапче е на това мнение. „Светът е пълен с разни неща и наистина има нужда някой да ги потърси и намери. Именно това правят нещотърсачите.“ Насладете се на снимките на следващите 10 невероятни творения на природата и човешката ръка.

Разходете се до някое от тези уникални места по света

mesta po sveta Zhangye Danxia planina kitai

Едно от многото уникални места по света е цветната планина в Китай. Образуването й е отнело на природата 24 милиона години. Червен пясък и минерали покриват хълмовете в района на Данксиа. Мястото предизвиква вълнение и страхопочитание.

mesta po sveta tunel ukraina

В град Клевен, Украйна се е движел трамвай в продължение на много години. През лятото растенията, които обграждат железопътните линии, цъфтят и се превръщат в романтично място за разходки на много влюбени двойки.

mesta po sveta wisteria tunel qponiq

Лозовите насаждения Уистерия са разпространени в САЩ и в Япония. Снимката е от тунела в ботаническата градина Китакиушу. Разходката под такава ослепителна гледка и растения ще направят преживяването ви незабраивмо и много красиво.

mesta po sveta grobishte rumania

Гробището Мери в град Сапанта, Румъния е единствено по рода си и е една от най-големите забележителности в страната. Създавайки надгробните плочи хората вярват, че на това място не свършва живота, а започва нов живот. Върху тях се изписват вдъхновяващи мисли и цитати и се рисуват любими картини на починалия, за да отпразнуват безсмъртието на душата. Мястото се е превърнало в туристическа дестинация, защото от там човек излиза по-радостен, отколкото тъжен.

mesta po sveta grafstvo antrim irlandiq

Забележителните камъни, разположени на брега на северна Ирландия, са резултат от изригването на вулкан преди 60 милиона години. Отличителна черта е, че по-голямата част от камъните имат шестоъгълна форма, която позволява да се ходи върху тях.

mesta po sveta geizer nevada

Този странен обект е дело на човешката ръка, макар и създаден неволно. Цветният гейзер представлява нефтен кладенец, създаден през 1916 година, но изоставен. След това друг екип го е отворил и излизащите минерали допринасят за създаването на цветовете. Към момента са се самообразували мини езера, в които незнайно как се е озовала риба, която живее там.

mesta po sveta Deadvlei namibia glina pochva

Национален парк Науклуфт в Намибия е изцяло осеян с бяла глина. Гледките са като рисувани от художник, но са напълно реални. Името му означава „мъртво блато“.

mesta po sveta shotlandiq skali liulqk

Склоновете на остров Скай са покрити с красиви лилави люляци. Водата тече тихо и легендите свидетелстват, че ако се заслушате внимателно можете да чуете историите на феите из между цъфтящите храсти.

mesta po sveta arizona skali

Аризона крие в себе си много невероятни гледки. Това е вълнистообразен пясъчник. Превърнал се е в любимо място за фотографи.

mesta po sveta petra iordaniq

Издълбаните постройки в скалите на град Петра са едно от чудесата на света. Разположен е между Мъртво и Червено море и до ден днешен градът продължава да всява респект и почит със своите постройки.