Десерти

Рецепта за Великденски трюфели

velikdenski triufeli

recepta za velikdenski triufeli

Рецепта за Великденски трюфели, които изглеждат като красиво боядисани яйца отвън, а отвътре са изкушаващо вкусни. Те ще украсят чудесно празничната ви трапеза, защото външният им вид радва очите, а вкуса отвътре радва небцето. Ето и предложението, което ще зарадва всяка добра домакиня, която иска да изненада любимите си хора с нещо апетитно, ново и великденско.

Рецепта за Великденски трюфели

velikdenski triufeli

За да си приготвите тестото за тези вкусни Великденски трюфели ще ви трябват следните продукти:

  • 1/2 чаша меко масло на стайна температура
  • 3/4 чаша кафява захар
  • 2 чаши брашно
  • 2 ч.л. ванилов екстракт
  • 420 гр. подсладено кондензирано мляко
  • 1 чаша дребни парченца шоколад
  •  розови, сини, лилави и бели разтопени бонбони

Начин на приготвяне на Великденски трюфели

velikdenski triufeli

След като си набавите нужните съставки, може да започнете с приготвянето на Великденските трюфели. Ето и описание на последователните стъпки, които трябва да следвате, номерирани за го-голямо удобство.

1. В купа с поставка за миксер разбийте добре кафявата захар и мекото масло за около 2 минути, докато получите пухкава светла смес. Прибавете ванилията.

2. Бавно изсипете брашното и разбърквайте леко. Внимавайте да не остава по стените на купата.

3. Докато миксера още работи, излейте на тънка струя подсладеното кондензирано мляко. Ако е нужно спирайте миксера периодично, за да оберете тестото по стените на купата и продължете да бъркате.

4. Когато сместа е добре разбита, прибавете малките парченца шоколад.

5. Оформете готовото тесто на малки топки. От тях направете яйцевидни форми. Поставете ги върху поднос и отгоре покрийте с прозрачно домакинско фолио и поставете в хладилника за една нощ.

6. Разтопете бонбоните, съобразно инструкциите на опаковката. Извадете само 3-4 трюфела от хладилника и ги потопете един по един в сладката глазура, като използвате вилица. По същия начин направете с всички останали. Готовите поставете на лист перманентна хартия или алуминиево фолио. Накрая може да потопите вилицата в един цвят от бонбонената глазура и да оставите нишките, които се стичат да капнат върху трюфел, оцветен с друг цвят. Комбинирайте за по-ефектен резултат.

velikdenski triufeli

Готовите сладки може да опаковате индивидуално и да подарите на скъпи и любими хора, които ще ги оценят по достойнство.