Рецепти

Джейн Фонда: Сек*ът има огромно въздействие в живота ми

джейн фонда

Джейн Фонда е една от най-забележителните жени в Холивуд. Преди време тя сподели, че е била жертва на изнасилване и сексуално насилие над дете, а веднъж дори е била уволнена, отказвайки да спи с шефа си.

В ново интервю за списание  „Stellar“ 79-годишната актриса говори открито за  холивудския секс скандал. Тя признава, че секс*т има  „голямо въздействие“ върху живота й и определя текущите откровения за злоупотреба, засягащи филмовата и телевизионната индустрия като „епидемия“. „Сек*уалното малтретиране“ едва ли е уникално в Холивуд. То се среща толкова често тук, точно както във всяка страна по света. Твърде много мъже го смятат за своя привилегия. Това е епидемия.“

Не мисля, че съм единствената жена, чийто живот е дълбоко засегнат от проблемите на сексуалността. Независимо дали става въпрос за злоупотреба или желание за удоволствие, или за предателство или несигурност … това е съвсем универсално. Сексът има голямо влияние върху живота ми – а не винаги по добър начин.“

Поводът да изкаже мнението си по темата е актуалният скандал с Харви Уейнстейн,  срещу когото повече от 30 жени повдигнаха обвинения в сек*уален тормоз.

Джейн Фонда продължава с откровенията в „Stellar“ и открито заявява, че не е непременно добра майка на трите си деца и че не разбира родителството. „Не мисля, че работата между родители и деца някога свършва. Може би някои хора са достатъчно фини човешки същества и се справят чудесно от самото начало. Но повечето не го правят и аз определено не се справям добре. Не бях непременно добра майка.“ Актрисата признава, че непрекъснато се налага да „учи и да слуша и да поиска прошка и просто да се опита да се подобри“, когато става дума за децата й.

Фонда признава също, че разбирането на жените е започнало да се променя в продължение на години, тъй като тя си спомня времето, когато жените дори не „трябваше да упражняват“. Двукратната носителка на „Оскар“ казва, че се чувства „по-топла и по-светла“ в своята „напреднала възраст“благодарение на това, че е останала физически активна и спазва здравословна хранителна диета на този по-късен етап в живота си.

източник:dailymail.co.uk