Рецепти

Момиче на седмицата: Атанаска Кокалджиева

момиче на седмицата атанаска

„Да летиш в облаците“ е израз, който много често се употребява с порицателен тон. Тазседмичното ни момиче витае във въздуха, но със стриктен график и винаги има определена дестинация, към която се е насочила. Запознайте се с Атанаска Кокалджиева, която от няколко години насам работи като стюардеса за националния авиопревозвач в България. Тя гордо носи елегантната си униформа и емблематичното шалче, завързано на врата, а от искрената й усмивка блика позитивизъм и доброта. Обърнахме се към нея, за да видим какво облича, когато не е в задължителните си за длъжността дрехи. Женствени визии с класически елементи, но с модерен туист – това крие в гардероба си тя.

момиче на седмицата атанаска

LZ: Разкажи за себе си. От къде си? Какви са интересите ти? 

– Изключително ми е приятно да се представя пред вашите читатели, аз съм Атанаска Кокалджиева, родена и до скоро живяла в най-красивия ни морски град – Бургас. От скоро живея и работя в София, но в сърцето ми винаги си остава любов и малко носталгия към родния град. За хората, които ме познават отблизо не е безизвестно, че аз съм много разностранна личност, обичам да експериментирам с нови занимания, да намирам нови начини да изразявам себе си, да се зареждам и увличам, затова и хобитата ми периодично се менят, да речем – според сезона. През лятото обичам да се отдавам на морето и всички свързани с него спортове, докато през зимата станах любителка на ските.

LZ: От колко време работиш за Bulgaria Air? 

– Вече близо три години се рея из облаците, в качеството си на стюардеса.

момиче на седмицата атанаска

LZ: Има ли тръпка в полетите или вече са се превърнали в монотонна работа? 

– Със сигурност за опита, които съм придобила вече, имам изградени и заучени чисто механични техники, които ми помагат по-лесно да действам по време на работния процес. Знаете че в авиацията много се държи на точността, всяка минута ни е много ценна и премерена, което на мен ми допада най-много, обожавам точността, времето е прекалено ценно, за да го пилеем. Но за идентичност на полетите и дума не може да става. Интересно и динамично е, срещаш се с много и различни хора и винаги можеш да попаднеш в неочаквана ситуация, което те държи постоянно нащрек

LZ: Знаем, че при твоята професия е важно да изглеждаш безупречно, кажи ни как поддържаш добрия си вид?

– Добрия външен вид за някои е даденост, но от километри си личи, кога една жена се е постарала да изглежда добре, особено в 5:00 ч. сутринта. Най-ценното, според мен, освен всички познати вече техники за красота, е и добрият сън. Нищо не може да заличи умората. Особено, когато имаш много разнообразен и динамичен ден, добрата почивка се превръща в особено важна част.

момиче на седмицата атанаска

LZ: Освен сезонните ти спортни страсти, как поддържаш форма през цялата година?

– Както вече споменах, много обичам да съм активна, чисто физически, така че правя каквото мога, ходя на фитнес и тае бо.

LZ: Имаш ли си бюти ритуал?

– Ежедневната хидратация е от изключително значение, тъй като въздуха в самолета е много сух, за което се изисква и прием на много вода. Като всяка съвременна жена и аз съм доста суетна в тази връзка. Освен задължителните кремове за лице, много обичам да си приготвям разнообразни маски – предимно от чисти и натурални продукти, като мед, хума и т.н

LZ: Остава ли ти достатъчно свободно време, за да се занимаваш с хобита?

– Модата е едно от моите най-пристрастни хобита, самата статия е доказателство, че при достатъчно желание човек намира време за това, което обича. Единствено ми е трудно да се включвам в дейности с точно регламентирано време. От скоро посещавам и курс за професионален грим.

момиче на седмицата атанаска

LZ: Как се справяш с часовите разлики?

– Времето е променлива величина. И аз се опитвам да го приема като такава, бързо се адаптирам. Часовите разлики не са проблем, единственото, с което трудно се свиква е твърде ранното ставане.

LZ: А с бързото оправяне на багажа?

– Ооо, в това съм най-добра, много лесно се организирам.

LZ: Какво е първото нещо, което правиш сутринта?

–  Да си проверя телефона. Осъзнавам, колко зависими сме станали от тези технологии, но няма как да избягаш, това е начин и ритъм на живот.

LZ: Какво обличаш, когато бързаш да излизаш?

– Не ми отнема много време да реша, обикновено, докато правя нещо друго, това вече съм го измислила, но си имам няколко готови визии за бързо реагиране.

момиче на седмицата атанаска

LZ: Какво преобладава в гардероба ти?

– Изчистени десени, предимно елегантни дрехи, от скоро се опитвам да вкарам в гардероба си и малко по-спортни визии. Добре е човек да се вижда в различна светлина от време на време.

LZ: Кои са цветовете, които предпочиташ за носене?

– Според сезона – за лятото наблягам на светли и свежи тонове, които стоят добре на един хубав слънчев загар, но през зимата си залагам на по-тъмните нюанси. Ако имам нужда от цвят, то по-скоро той се явява като аксесоар или грим, например.

LZ: Има ли модни къщи и дизайнери, чийто колекции следиш?

– Винаги следя модните предложения на световноизвестните модни къщи и много от визиите ми са вдъхновени именно от тях. Обожавам моделите на младата руска дизайнерка Elizaveta Arsiriy, чиито колекции излъчват класа и стил.

момиче на седмицата атанаска

LZ: От къде предпочиташ да пазаруваш?

– Пазарувам както от България, така и от чужбина. Истината е, че и в България вече човек може да намери всичко, но все още съществува разлика в цените и качеството.

LZ: Пазаруваш ли онлайн?

– Не съм привърженик, единствено бих рискувала с аксесоари.

LZ: От къде черпиш идеи за тоалетите си?

– Следя модните тенденции, но винаги съм казвала, че човек трябва да се чувства удобно в дрехите си, затова и аз не бягам много от собствения си стил.

момиче на седмицата атанаска

LZ: Каква е тайната за твоята безкрайна позитивност?

– От всяка ситуация черпя позитивната развръзка, следвам максимата, че „независимо какво се случва, то идва с причина” важно е човек да знае това и да оценя хубавите моменти в живота.

LZ: Какво пожелаваш на читателите ни?

– Пожелавам на всеки един да има възможността да пътува, защото няма нищо друго, което ни зарежда и вдъхновява повече. Нека останат верни на себе и на своята индивидуалност.

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска

момиче на седмицата атанаска