Напитки и коктейли

Рецепта за ментова лимонада с мед

recepta za mentova limonada

recepta za mentova limonada

Домашна рецепта за ментова лимонада с мед, която бързо се превръща в любима лятна напитка на цялото семейство. Тя е здравословна и разхлаждаща чудесна комбинация от свеж вкус и полезни съставки. Това със сигурност ще се хареса на всички, които избягват газираните и подсладени калорични напитки. Ако и вие се стараете да се храните само с полезни неща, този освежаващ еликсир няма да развали режима ви и ще ви зареди с настроение.

Рецепта за ментова лимонада с мед

recepta za mentova limonada

Количеството на съставките може да се увеличи или намали според вкуса ви. След като опитате готовата рецепта за ментова лимонада с мед може да добавите още мед, за да стане по-сладка или да намалите лимоновия сок, ако напитката е твърде кисела за предпочитанията ви.

– 5 броя средно големи лимони

– 10 свежи листа мента

– 2 с.л. суров мед

– 4 чаши вода

Начин на приготвяне на домашна ментова лимонада

recepta za limonada

В малка тенджера излейте водата, сложете я на котлона и оставете да заври. Междувременно измийте ментовите листа. Изцедете лимонов сок, достатъчен да напълни 3/4 от чаша. Веднага, след като водата заври изключете котлона и сложете меда и ментовите листа в нея. Разбъркайте добре. След 10 минути махнете тенджерата и излейте съдържанието й в кана. Прибавете лимоновия сок и разбъркайте добре. Оставете напитката да се охлади.

recepta za mentova limonada

Направете кубчета лед с листа от мента. Просто налейте вода във формичките, сложете по едно листенце във всяка от тях и сложете във фризера. Децата с удоволствие ще ви асистират, а това ще ги накара да се чувстват съпричастни. Прибавете готовите ментови ледчета към каната с домашна ментова лимонада с мед. Сервирайте освежаващата напитка в топлите дни. Наздраве!