Рецепти

Нина Добрев плува с акулите в океана и ги защитава

nina dobrev

Нина Добрев плува заедно с акулите в океана в опит да спре варварската търговия с перките им. Актрисата засне кратко видео за  „Oceana“, в което се вижда как се гмурка безстрашно редом до хищниците – някои от които големи колкото нея.

Нагазила до гърди във водата, пълна с акули, тя се обръща към зрителите с думите: „Бях изплашена … но след това научих фактите„. След това продължава: „Акулите поддържат океана здрав. И те наистина не се интересуват от нас. Нашият интерес към перките им е страшен.

Следват няколко ужасяващи кадъра на пристанище, изцяло покрито с  акулени перки, а след това и на друго, покрито с опашки, които са били изхвърлени. „Милиони акули завършват живота си всяка година в глобалната търговия с перки“, казва Нина Добрев. „И много от тях растат бавно, което означава, че те са изправени пред висок риск от изчезване.

В края на видеото тя изтъква: „Моля ви, помогнете и се присъединете към мен и „Океана“ в кампанията, за да спрете търговията с перки на акули и да помогнете за спасяването на акулите“.

Може да видите цялото видео по-долу:

nina dobrev

 

източник:dailymail.co.uk