Предястия

Лесно предястие с гъби и песто

pesto gabi predqstie

pesto gabi predqstie

Лесно предястие с гъби и песто, което ще зарадва всяка работеща домакиня. Изискано предложение за пълнени, меки и сочни гъби с ароматно италианско песто. Подходяща идея за вечерите, в които очаквате непредвидени гости и разполагате с малко време, за да приготвите трапезата. Докато чакате основното ястие да се изпече във фурната, може да се насадите на чаша вино и тези деликатесни хапки.

Лесно предястие с гъби и песто – продукти и начин на приготвяне

gabi pesto predqstie

Ако сте почитатели на песто, ароматни гъби и всички италиански неща, значи направо ще се влюбите в нашето предложение. Освен че е неустоимо вкусно, предястието отнема само пет минути за приготвяне. Разбира се, количествата зависят от броя на присъстващите в компанията. Ето и списък с продуктите, които ще ви бъдат нужни за около пет порции:

– 500 гр. големи печурки

– 1/2 чаша от любимото ви песто

– гарнитура по желание: настърган пармезан, печени кедрови ядки и галета.

Инструкции за приготвяне на това предястие с гъби и песто : 

Загрейте фурната на 180 градуса. Отстранете пънчетата от гъбите и ги измийте добре, за да отстраните всякакви замърсявания от тях. След това ги подредете в тава и напълнете вътрешността на капачетата им с приблизително една чаена лъжица песто. По желание гарнирайте отгоре с галета. Поставете във фурната за около 15 минути или докато гъбите станат кафеникави на цвят. Сервирайте с печени кедрови ядки и пармезан. Добър апетит!