Рецепта за дип с авокадо и риба тон, който се прави само за 5 минути и е подходящ за вкусно похапване за закуска, обяд или вечеря през почивните дни. Освен това е здравословен, вкусен и засищащ. Страхотно предложение за лека кремообразна смес, с която на намажете препечените филийки. А най-хубавото, разбира се, е това, че е евтин и лесен за приготвяне.
Рецепта за дип с авокадо и риба тон
Всички почитатели на авокадото знаят, че трябва да се предпочита добре узрял плод, защото е много полезен и засищащ. Предлагаме ви една лесна и бърза рецепта за дип с авокадо и риба тон, която може да забъркате в почивните дни, когато не ви се готви нищо сложно и искате да задоволите глада с нещо, приготвено на бързо. Ето и съставките, които ще трябва да приготвите предварително, за да направите тази рецепта за дип с авокадо и риба тон, достатъчни за намазване на 4 тоста:
– 1 брой добре узряло свежо авокадо
– 120 гр. (1 малка кутия) риба тон
– 1 с.л. червен лук, нарязан на ситни кубчета
– 1 с.л. нарязани пера от зелен лук
– 1/2 ч.л. сол
– 1/4 смлян черен пипер
– 1 с.л. прясно изцеден лимонов сок
– 4 филийки препечен хляб
Начин на приготвяне
Загрейте фурната на 200 градуса и изпечете хляба за 5 минути върху лист хартия за печене, постлан на дъното на тавата. Когато добие златист загар и стане леко хрупкав, значи е готов. Извадете тавата от фурната и оставете филийките настрана. В малка купичка смесете рибата, авокадото, лука, лимоновия сок и подправките. Разбъркайте добре и сложете 2-3 лъжички от получения дип върху всеки тост. Размажете равномерно и сервирайте веднага. Добър апетит!