Рецепта за пълнени гъби портабела а ла пица, които се приготвят само за 25 минути, а се изяждат дори за по-малко. Предложението се приготвя изключително лесно, а съставките за пълнежа напомнят за топинг на пица. Дайте воля на въображението си и експериментирайте с любимите си продукти, с които може да напълните големите гъби и да приготвите здравословно и питателно ястие за лек обяд или вечеря.
Рецепта за пълнени гъби портабела а ла пица
Всички почитатели на италианската кухня ще се влюбят в тази рецепта за пълнени гъби портабела. Към съставките могат да се добавят черни маслини, а салама да се замени с шунка. Комбинациите са безкрайни и зависят изцяло от вкуса и предпочитанията ви. За 4 порции пълнени гъби портабела ще ви трябват следните съставки:
– 8 бр. гъби портадела – измити и почистени от пънчетата
– 2 ч.л. студенопресован зехтин
– 2 чаши доматен сос за пица
– 2 с.л. италианска суха подправка
– 2 чаши настъргано сирене моцарела – полумаслено и не много влажно
– 2 зелени чушки – почистени от семките и нарязани на кубчета
– 1 глава червен лук – нарязан на кубчета
– 1 бяла гъба – нарязана на филийки
– 32 шайби пуешки салам
Начин на приготвяне на пълнени гъби
1. Загрейте фурната за 190 градуса.
2. На дъното на тава постелете лист хартия за печене. Поставете отгоре капаците на гъбите и с помощта на домакинска силиконова четка ги намажете със зехтин от всички страни.
3. Във всяко гъбено капаче поставете по 1/4 чаша доматен сос и поръсете отгоре с 1/2 ч.л. италианска подправка.
4. Върху тях поръсете с 1/4 чаша настъргана моцарела. Добавете малко кубчета лук и зелена чушка, резен бяла гъба и 8 парчета салам.
5. Печете във фурната за 15-18 минути или докато гъбите омекнат. Сервирайте топли. Добър апетит!
Разгледайте и останалите рецепти в сайта ни с лесни и вкусни идеи за супи, салати, предястия. основни ястия и десерти.