Тази рецепта за пад тай салата ви осигурява една купа със свежо, хрупкаво и засищащо предястие с разкошен сладък/ кисел дресинг, което бързо ще се превърне в новата ви любима страст. Пад тай салата е пълна с антиоксиданти, бета-каротин и засилващи метаболизма съставки, а освен това ползите от редовната й консумация са: изчистване на кожата от петна и пъпки, намаляване нивата на холестерола и прочистване на черния дроб. И най-важното за вас в краткосрочен план, което може да забележите веднага – не подува корема.
Рецепта за пад тай салата
За да добият зеленчуците за салатата ви форма на спагети, може да използвате ренде, белачка за зеленчуци или кухненски робот с подходяща приставка. По желание може да добавите пилешко месо или скариди, а защо не и тофу към предястието. За две порции ще ви трябват следните продукти:
– 1 краставица
– 2 големи моркова
– 2 стръка зелен лук
– 1 шепа свеж кориандър
– 1 шепа свежа мента
– 1 шепа нарязани фъстъци
– 2 шепи нарязано на ситно сварено пилешко месо, телешко/ патешко/ тофу/ варени яйца/ скариди или каквото ви харесва
Дресинг:
– Сок от един лайм
– 3 с.л. сусамово олио
– 3 с.л. соев сос
– 1 с.л. рибен сос
– 1 с.л. люспи лютив червен пипер/чили
– 1 с.л. мед
– 1 скилидка чесън
Начин на приготвяне на пад тай салата
Започнете с нарязване на зеленчуците, като сложите готовите ленти в голяма купа. Отгоре нарежете лука на ситно. След това добавете месото, накъсания кориандър и ментата. Пригответе дресинга като смесите всички съставки за него в малка купичка, разбъркайте добре и залейте с него салатата. Разбъркайте добре, поръсете с ядките и сервирайте. Добър апетит!