Рецепта за Тайландска пилешка салата, която изглежда толкова пъстро и свежо, че храни сетивата още преди да сте я опитали. Здравословно и питателно предястие с цветовете на дъгата. Сервирайте тази вкусна храна на семейството си за обяд или вечеря и всички ще останете доволни и заситени. А най-хубавото е, че приготвянето й отнема само 10-15 минути.
Рецепта за Тайландска пилешка салата – продукти
Тази рецепта за салата се прави изключително лесно. Всъщност, най-трудното е нарязването на продуктите. За да си приготвите тази вкусна салата, изпълнена със свеж вкус и невероятни цветове, трябва да си набавите следните продукти:
За салатата:
– 3 чаши сварено пилешко месо, нарязано на парчета
– 2 чаши нарязано лилаво зеле
– 1 чаша нарязано зелено зеле
– 1 нарязано авокадо
– 1 манго – обелено и нарязано на парчета
– 1 голям морков – обелен и настърган на едро
– 1 червена чушка – почистена и нарязана на ленти
– 1 чаша свежи листа кориандър – накъсани на малки парчета
– 1/2 чаша нарязан зелен лук
– 1/4 чаша кашу или фъстъци
За фъстъчения дресинг:
– 1/2 чаша натурално фъстъчено масло
– 2-3 с.л. гореща вода
– 2 с.л. оризов оцет винен
– 2 с.л. соев сос
– 2 с.л. мед
– 1/4 ч.л. сусамово олио
– Сокът от един лайм
– Щипка люспи от червен пипер
Начин на приготвяне
След като приготвите всички съставки за тази рецепта за Тайландска пилешка салата, остана най-забавната част. Смесете всички продукти от списъка за салатата в голяма купа и разбъркайте добре. След това направете дресинга, като смесите всички съставки и разбъркате добре. Ако получената конзистенция ви изглежда твърде гъста, може да прибавите от една до три лъжици с гореща вода, докато получите желаната гъстота. Поръсете с готовия дресинг салатата и сервирайте. Добър апетит!
Разгледайте и останалите ни рецепти с вкусни и лесни предложения, които ще ви вдъхновят, ако нямате идея какво да сготвите. Не се страхувайте да експериментирате и да изненадвате близките си с кулинарните си способности.